Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
9.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.26

8 let, 1 mesec

Milič priljubljen tudi v jadranski konkurenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se bo končalo glasovanje za prvi peterki tekme jadranskih zvezd.

All Stars lige NLB bo tudi letos gostila ljubljanska dvorana Tivoli, ljubitelje košarke v državah nekdanje Jugoslavije pa očitno najbolj navdušujeta Nikola Peković in Marko Milič.

Na spletni strani lige NLB so minuli mesec sprožili splošno glasovanja, ki se bo zaključilo 15. decembra. Na podlagi glasov bosta znani začetni peterki v obeh selekcijah - Vzhoda in Zahoda za spektakel, ki ga bo dvorana Tivoli gostila 27. decembra. Zatem bo prišlo na vrsto glasovanje trenerjev vseh 14 moštev, sodelujočih v ligi NLB. Na podlagi njihovih glasov bodo izbrani preostali udeleženci tekme zvezd. Eno mesto v eni od selekcij bo zapolnil tudi najbolj obetaven igralec do 21. leta, ki ga bodo prek svojega glasovanja določili novinarji izbranih medijev. Ker se je delitev na selekcijo Vzhoda in Zahoda lani izkazala za dobro potezo in se na geografsko razgibanem prostoru vseh petih držav ponuja tudi kot najbolj logična izbira,se sitem to pot ne bo spremenil. Tako bodo igralci iz Slovenije in Hrvaške zaigrali za Zahod, igralci iz BiH, Srbije in Črne gore pa v zasedbi Vzhoda. Že sedaj pa je jasno, da bosta ekipama poveljevala Aleksandar Petrović (Zahod) čigar Zadar je v tem trenutku na drugem mestu, in Duško Vujošević (Vzhod), trener Partizana, vodilne ekipe lige NLB. Med igralci v glasovanju trenutno vodi Nikola Peković (Partizan), ki se približuje meji 30.000 glasov, sledi pa mu Marko Milič (25.201). Kapetana Olimpije "lovita" Larry Ayuso (Cibona) in Omar Cook (Crvena zvezda), peti pa je drugi član Olimpije Jasmin Hukić.

Organizatorji znova obljubljajo pester spremljevalni program z bogatimi nagradnimi igrami (podelili bodo celo avtomobil KIA picanto), nastopi akrobatskih, glasbenih in plesnih skupin ter seveda tudi stalnicama tovrstnih prireditev - preizkušnjama v zabijanju in metanju trojk. V zabijanju bodo nekateri igralci dobili posebno povabilo, sicer pa bodo prijave za ta del tekmovanja odprte, tako da se bodo za kvalifikacije lahko prijavili tudi tisti igralci, ki bi jih sicer uradno vabilo zaobšlo. Pri trojkah ne bo sprememb: vabilo bodo dobili najboljši s statistične lestvice lige NLB. "Še sam sem bil presenečen, kolikšen je bil odziv vseh, ki so lani spremljali našo premierno izvedbo tekmovanja. Vsi pač vemo, da je do tekem All Stars v vseh državah udeleženkah vladal določen dvom, češ da zanje ni zanimanja. Pa smo vendarle uspeli dokazati obratno, kar se mi zdi še poseben podvig zato, ker je znano, da so obiskovalci hale Tivoli sila zahtevni košarkarski 'potrošniki' in strogi kritiki, ki jim ne moreš kar nekaj ponuditi - oni vedo, kaj je košarka in kaj pravi igralec. Zato se mi po drugi strani zdi, da nas letos čaka celo še večji izziv. Potem ko smo lani tako uspešno pripeljali dogodek do konca, je pač težko vse skupaj ponoviti z enako mero kakovosti in pri tem vpeljati še kaj novega: da se pač publika ne bi dolgočasila. Zato moram priznati, da smo se zadnje tedne kar precej znojili, ko smo kovali načrt za letošnji All Stars in zaenkrat se mi zdi,m da smo na sila dobri poti, da spet ponudimo krasno košarkarsko zgodbo v veliki dvorani Tivoli," pred drugo tekmo zvezd razlaga generalni direktor lige NLB Roman Lisac.

Ne spreglejte