Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.05

8 let

Lorbkova dobra igra okronana z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji v tujini so znova odigrali tekme v tujih prvenstvih. Pod italijanskimi koši sta se izkazala Aleksandar Ćapin in Erazem Lorbek.

Španija Pri petem prvenstvenem porazu Granade proti Pamesi (67:74) v Valencii je bil izkupiček Sama Udriha v nekaj več kot četrtini igralnega časa - devet točk, dva skoka in ena podajo. Zelo presenetljiv je drugi poraz Barcelona na gostovanju pri Cajasolu, ki je tako zabeležil šele tretjo zmago (75:58). Katalonce je tudi tokrat skušal reševati Jaka Lakovič, a ni imel zadostne pomoči soigralcev. Slovenski reprezentančni organizator igre je 32 minut igre izkoristil za sedemnajst točk (met za dve 3:4, met za tri 1:6, prosti meti 8:8), eno ujeto žogo v obrambi in dve podaji. Estudiantes po porazu na gostovanju proti Manresi (79:86) ostaja prikovan na dno lestvice z le eno zmago. Domen Lorbek se je trudil šestindvajset minut in tekmo končal pri šestih točkah (met za tri 0:5), dveh skokih in eni podaji.

Italija Za košarkarji Vareseja je še en žalosten konec tedna, saj so pred domačimi navijači izgubili za točko proti četrtouvrščenemu Scavoliniju (89:90) in se z devetim porazom le še utrdili na dnu lestvice. Pri domačinih sta v prvi peterki srečanje začela oba slovenska košarkarja. Zelo se je izkazal Aleksandar Ćapin, ki je v 35 minutah dvajsetim točkam (met za dve 2:6, met za tri 4:8, prosti meti 4:6) dodal še štiri skoke. Nekoliko bolj zadržan je v štiriindvajsetih minutah bil Gregor Hafnar - sedem točk, dva skoka in ena podaja. Še eno odlično predstavo je k zmagi Lottomatice (78:67) prispeval Erazem Lorbek. Slednji je bil v triindvajsetih minutah s šestnajstimi točkami (met iz igre 8:9, met za tri 0:1) najboljši strelec Rimljanov na gostovanju pri Cantuu. K osmi zmagi v enajstih tekmah je prispeval še dva skoka.

Grčija Panathinaikos v domači dvorani ni imel večjega dela z Olympio (94:56). Sani Bečirovič je tokrat dobil sedem minut igralnega časa in k še šesti zmagi v nizu prispeval štiri točke (prosti met 4:4), en skok in dve podaji. Egaleo se z enim porazom nahaja na tretjem mestu, tokrat pa je bil v gosteh boljši od PAOK-a (72:71). Dejan Hohler je v dobrih petih minutah izgubil eno žogo. AEK je na gostovanju pri Panelliniosu klonil za dve točki (75:77). Smiljan Pavič je za moštvo iz Aten pri četrtem poraz igral dobre štiri minute in se v statistiko vpisal z dvema točkama in izgubljeno žogo.

Rusija CSKA je brez Matjaža Smodiša premagal UNICS (93:61) in zabeležil deveto zmago. Za goste iz Kazana je nekaj manj kot polovico tekme odigral Marko Tušek in se pri četrtem porazu uspel podpisati pod tri točke ter skok. Moskovski Triumph je do osme zmage prišel v desetem krogu na gostovanju pri Lokomotivi iz Rostova (73:57). Uroš Slokar je nastopil nekaj več kot enaindvajset minut, dosegel pa je devet točk (met iz igre 4:9) in petkrat dobil skok pod košema.

Turčija Fenerbahče Ülker je na gostovanju pri Mersinu pričakovano prišel do šeste zmage v prvenstvu (94:84). Gašper Vidmar se tokrat ni uspel vpisati med strelce, Emir Preldžić pa sploh ni nastopil.

Ne spreglejte