Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2024,
22.32

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

LTH Castings Kansai Helios Domžale Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto KK Podčetrtek KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Liga Nova KBM

Petek, 3. 5. 2024, 22.32

1 teden, 2 dneva

Liga Nova KBM, četrtfinale, prve tekme

Šenčur slavil v Ljubljani, Olimpija v Šentjurju, povedel tudi Helios

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ilirija - GGD Šenčur | GGD Šenčur ugnal Ilirijo. | Foto Aleš Fevžer

GGD Šenčur ugnal Ilirijo.

Foto: Aleš Fevžer

Na prvi tekmi četrtfinala lige Nova KBM so košarkarji GGD Šenčur v četrtek v gosteh s 75:67 ugnali Ilirijo. V petek je Cedevita Olimpija povedla v seriji s Šentjurjem, že v gosteh ga je premagala s 108:78, v Domžalah je Helios s 100:86 ugnal Terme Olimia Podčetrtek. V soboto je novomeška Krka z 98:74 nadigrala LTH Castings.

Po tem, ko so v rednem delu košarkarji Šenčurja slavili na prvi medsebojni tekmi, so enako storili tudi v končnici. Gorenjci so vodili skozi celotno srečanje, največ za 18, domači pa so se jim v zadnjem delu tekme nevarno približali, a do preobrata niso uspeli priti. Najboljša strelca tekme sta bila z 18 točkami Sergej Macura pri Iliriji in z 22 Alen Malovčič pri Šenčurju. Slednji je blestel tudi v skoku, saj je pobral kar 15 odbitih žog.

V petek je Šentjur gostil Cedevito Olimpijo, ki se je tekmovanju za državni naslov kot aktualna prvakinja pridružila v četrtfinalu. Izbranci Zorana Martića lovijo 21. naslov, že v petek pa so potrdili status favorita in dosegli visoko zmago s 108:78. Napredovanje lahko v seriji na dve zmagi potrdijo že 7. maja, ko bodo ob 20.30 Šentjur gostili v dvorani Tivoli.

Stotico so Ljubljančani dosegli že v 35. minuti tekme. Največ, 20 točk, je za zmaje dosegel Zoran Dragić, najboljši strelec tekme je bil še z eno več pri domačih Nejc Zupan.

Zmagovito je v četrtfinalno serijo vstopil tudi domžalski Helios, ki je danes s 100:86 premagal Podčetrtek. Pri domačih sta strelsko izstopala Blaž Mahkovic z 28 in Malcolm Bernard s 25 točkami, pri poražencih je bil najbolj učinkovit Simo Atanacković s 17. Možnost, da potrdijo napredovanje, bodo imeli na drugi tekmi 8. maja, ki bo ob 18.30 na terenu današnjih gostov iz Podčetrtka.

Liga Nova KBM, četrtfinale, prve tekme

Četrtek, 2. maj:

Petek, 3. maj:

Sobota, 4. maj:

Četrtfinale, izid v zmagah:

Ilirija - Gorenjska gradbena družba Šenčur        /0:1/
Šentjur - Cedevita Olimpija       /0:1/
Krka - LTH Castings         /1:0/
Kansai Helios Domžale -  Podčetrtek        /1:0/

Ekipe v četrtfinalu igrajo na dve zmagi

Ne spreglejte