Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2024,
22.44

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Fenerbahče Monaco Maccabi Tel Aviv Panathinaikos Baskonia Real Madrid Olympiacos Barcelona Evroliga

Petek, 26. 4. 2024, 22.44

1 teden, 1 dan

Evroliga, četrtfinale, druge tekme

Monaco po hudi bitki izenačil, samo Real podvojil prednost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Monaco Fenerbahče | Monaco in Fenerbahče sta drugo četrtfinalno tekmo igrala dve uri in deset minut. Ni bilo podaljška. | Foto Guliverimage

Monaco in Fenerbahče sta drugo četrtfinalno tekmo igrala dve uri in deset minut. Ni bilo podaljška.

Foto: Guliverimage

Panathinaikos je na drugi četrtfinalni tekmi evrolige premagal Maccabi (95:79) in izid v seriji izenačil na 1:1 v zmagah. Več kot dve uri je trajala tekma Monaco – Fenerbahče, na kateri so z zmago 93:88 Monačani izenačili na 1:1. Izenačila je tudi Barcelona, ki je Olympiacos premagala s 77:69. Samo prvak Real Madrid je tudi v drugo izkoristil prednost domačega terena, Baskonio je premagal s 101:90. Igrajo na tri zmage.

Wade Baldwin Panathinaikos Maccabi
Sportal Na prvi tekmi domači parket ubranil samo Real Madrid

Kar dve uri in 15 minut je trajala sila dramatična druga tekma med Monacom in Fenerbahčejem. Bila je polna preobratov, prvo in zadnjo četrtino so dobili košarkarji Monaca, drugo in tretjo pa Fenerbahčeja. Vlekle so se tudi zadnje minute, trenerja sta klicala minute odmora. Odločitev je dokončno padla šele devet sekund do konca, ko je Jordan Loyd zadel trojko in Monaco je prišel do zmage s 93:88 ter izenačenja v četrtfinalni seriji na 1:1. Loyd je tekmo končal s 15 točkami, najboljši strelec Monaca je sicer bil Donatas Motiejunas. V vrstah turške ekipe pa sta izstopala Tyler Dorsey (25 točk) in Scottie WIlbekin (23).

Maccabi je na prvi tekmi v Atenah ugnal domači Panathinaikos, tokrat pa so bili gostitelji večino tekme v ospredju. Izraelci so v prvi četrtini sicer vodili za osem točk, a do polčasa so gostitelji pobegnili na +12. V tretji četrtini so vodili že za 18 točk, toda Maccabi se še ni predal in se je v uvodu zadnjega dela približal na zgolj tri točke, kar pa je domače streznilo in so končnico odigrali precej bolje. Junak zmage Panathinaikosa je bil Kostas Slukas z 29 točkami, Lorenzo Brown pa je pri Maccabiju dosegel 18 točk. Tretja tekma bo v torek v Beogradu, kjer svoje domače tekme igra Maccabi.

Real Madrid vodi z 2:0 v zmagah. | Foto: Guliverimage Real Madrid vodi z 2:0 v zmagah. Foto: Guliverimage Madridčani, ki branijo naslov prvaka v tem tekmovanju, so izkoristili prednost domačega parketa in jih le še zmaga loči od polfinala. Gostujoča zasedba je bila v prednosti le v prvi četrtini, zatem pa bila ves čas v zaostanku. Ta je ob koncu tretje četrtine narasel na 14 točk, v zadnji tudi na 23, tako da je bila tekma odločena precej pred koncem. Facundo Campazzo je bil najboljši igralec tekme s 24 točkami in sedmimi podajami, Vanja Marinković je bil z 20 točkami najboljši strelec gostov. Tretja tekma bo v sredo, gostila jo bo Baskonia.

Nobenega dvoma na drugi tekmi o zmagovalcu ni bilo na obračunu Barcelona – Olympiacos. Katalonski klub je prvo četrtino dobil s 27:14 in prednosti ni več izpustil iz rok. Končni izid je 77:69. Tekma z malo točkami torej, a vseeno z izvrstnim metom Barcelone za tri točke. Zadeli so devet od 19 metov, torej bili 47-odstotni izza črte. S 24 točkami je izstopal samo Jabari Parker (štiri trojke). Za Grke je dal Alex Peters 20 točk.

Jabari Parker je dal za zmago Barcelone štiri trojke, skupaj 24 točk. | Foto: Guliverimage Jabari Parker je dal za zmago Barcelone štiri trojke, skupaj 24 točk. Foto: Guliverimage

Ekipe se v četrtfinalu merijo na tri zmage. 

Matej Boltauzer
Sportal Slovenskega sodnika naj bi dobili pri tatvini

Evroliga, četrtfinale, druge tekme

Četrtek, 25. april:

Petek, 26. april:

Pari četrtfinala:

Real Madrid (1) – Baskonia (8)  /2:0/
Barcelona (4) – Olympiacos (5)   /1:1/
Panathinaikos (2) – Maccabi Tel Aviv (7)  /1:1/
Monaco (3) – Fenerbahče (6)  /1:1/

//izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija se po neuspešni sezoni opravičuje navijačem
Ne spreglejte