Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 9. 2015,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Žiga Dimec Uroš Slokar Slovenija Hrvaška

Torek, 1. 9. 2015, 16.28

8 let

EuroBasket: v slovenski reprezentanci pripravljajo presenečenje za Hrvate

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi dvoboj EuroBasketa proti Hrvaški se nezadržno približuje. Slovenska reprezentanca ima v svojih vrstah še vedno košarkarja preveč, zato bo moral Jure Zdovc do četrtka narediti še zadnji rez.

Pred zadnjima pripravljalnima dvobojema s Srbijo se je zdelo, da bo Žiga Dimec tisti košarkar, ki se bo moral kot zadnji posloviti in ne bo videl evropskega prvenstva, a slovenski selektor Jure Zdovc vrata še vedno pušča odprta.

Stvar je nekoliko zapletla poškodba Uroša Slokarja, vendar bo novi član Seville zagotovo stisnil zobe. Danes je bil njegov gleženj videti že nekoliko bolje, kar vliva dodaten optimizem. "Dva dni prej se moram odločiti, katerih 12 košarkarjev bom imel na evropskem prvenstvu. V četrtek se bom odločil. Res ne vem, kdo bo odpadel kot zadnji. Kar nekaj vprašanj je. S pomočniki se pogovarjamo o tem," pravi Zdovc.

Dodali bomo še nekaj taktičnih variant v obrambi in napadu

Vse do odhoda v Zagreb bodo slovenski košarkarji nastanjeni v Čatežu, trenirali bodo v Brežicah, na njihovem dnevnem meniju pa sta se znašli Hrvaška in Gruzija: "Začeli smo gledati svoja prva nasprotnika. Na oba se bomo pripravljali, kajti po tekmi s Hrvaško skoraj ni časa do drugega obračuna z Gruzijo. Obe ekipi bomo v tem tednu proučili, da bo za košarkarje preskok iz prvega v drugi tekmovalni dan lažji."

V slovenskem taboru bodo v prihodnjih dneh vpeljali tudi nekaj novosti: "Dodali bomo še nekaj taktičnih možnosti v obrambi in napadu in poskušali nasprotnike nekoliko presenetiti. Sicer se bolj ali manj vse ve. Dvigniti bomo poskušali tudi strelsko formo ..."

Kot prva bo v soboto ob 21. uri nasproti stala Hrvaška, ki je v pripravljalnem obdobju zmagala na vseh devetih tekmah, na kar pa se v slovenskem taboru ne ozirajo. "Da so zmagali na devetih tekmah, nič ne pomeni. Hrvati so odigrali vrhunski turnir v Litvi, sicer so večino tekem igrali doma, kar ne pomeni nič. Ko se začne zares, je druga zgodba," je še dejal Zdovc, ki je na desetih slovenskih pripravljalnih tekmah opazil taktičen napredek in razumevanje svoje igre, za prvenstvo pa pravi: "Najtežje, ko prideš do določene ravni, je, da tam ostaneš. Prava slika je, ko si na višji ravni dalj časa, ne zgolj kakšen dan ali dva. To pa bomo videli na prvenstvu."

Ne spreglejte