Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
21.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić New York Knicks Damian Lillard Miami Heat

Četrtek, 3. 3. 2016, 21.43

8 let, 1 mesec

Dragić z dvojnim dvojčkom do zmage, Vujačić obsedel, Lillardov šov premalo za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miami je s 112:102 ugnal Philadelphio, Goran Dragić je prispeval 15 točk in k dvojnemu dvojčku dodal 11 podaj. Tesen poraz NY Knicks, ki ni računal na Sašo Vujačića. Damian Lillard dosegel 50 točk.

Ekipa iz Floride je tekmo v svoj prid odločila že v uvodu, ko je povedla s 16:2 in 20:4, česar gostiteljem do konca ni uspelo izničiti. Pri zmagovalcih sta izstopala Dwyane Wade z 21 točkami in Hassan Whiteside, ki je 19 točkam dodal neverjetnih 19 skokov. Ish Smith na nasprotni strani je dosegel 26 točk.

New York Knicks pa so gostovali v Bostonu in izgubili s 104:105, Saša Vujačić pa v dresu New Yorka tokrat ni dobil priložnosti za igro. Tekmo je odločil Avery Bradley, ki je 17 sekund pred koncem dosegel zadnji koš in gostiteljem priigral novo zmago, sicer pa je bil v domači vrsti s 32 točkami najbolj učinkovit Isaiah Thomas, Carmelo Anthony jih je za poražence dosegel 30.

Toronto je obdržal drugo mesto vzhodne konference, potem ko je v izjemno zanimivi tekmi z rekordnim dosežkom v NBA premagal Portland s 117:115. Za poražence je Damian Lillard zbral kar 50 točk (za eno je zaostal za rekordom kariere iz prejšnjega meseca), 22 samo v zadnji četrtini, a tudi to ni bilo dovolj, da bi njegova ekipa zmagala. Tekma pa se je v zgodovino lige zapisala zaradi drugačnega dosežka.

Košarkar zmagovalne ekipe DeMar DeRozan je sicer zbral "le" 38 točk, kar je njegov osebni rekord sezone, toda pomembneje je bilo to, da jih je 24 dosegel z zaporednimi prostimi meti. Še nihče pred njim namreč ni zadel 24 prostih metov na eni tekmi iz 24 poskusov. Njegova statistika prostih metov sicer ni bila stoodstotna, na koncu so mu pri zapisali 24-25, toda zadnjega je 0,9 sekunde pred koncem zgrešil načrtno, da bi pridobil kakšno desetinko za zmago svoje ekipe.

Ukrajinec Aleks Len pa je bil mož odločitve na tekmi med Phoenixom in Orlandom, sonca so s 102:84 prekinila niz 15 porazov. Len je rekordu kariere, 31 točkam, dodal še 15 skokov.

Ne spreglejte