Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 2. 2012,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 10.13

8 let

Dolenjski umik le še vprašanje časa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvomov o novomeškem umiku iz organizacijske druščine prihodnjega evropskega prvenstva v košarki pravzaprav ni več. "Če ni dvorane, ni prvenstva," pravijo na Dolenjskem.

"Če nimamo dvorane, ne moremo biti soorganizatorji projekta. Roki so vam verjetno znani. Do 31. januarja kljub trudu župana in sodelavcev nismo uspeli pridobiti partnerja za gradnjo dvorane, kot kaže, nam ga tudi ne bo uspelo. To seveda pomeni, da bomo morali odstopiti od soorganizacije evropskega prvenstva. Žal mi je. Ne le zaradi EP 2013. Bolj zaradi Krke, ki potrebuje dvorano za nastopanje na najvišji tekmovalni ravni. Seveda pa to ne bi bila le košarkarska dvorana, temveč objekt, ki bi ga Novo mesto kot središče regije potrebovalo. Nismo neka vaška občina, temveč mesta občina, zato bi si zaslužili dvorano. Dokumentacija je pripravljena do te mere, da bi lahko že prihodnji mesec nekdo prijel mapo, se podal na gradbišče in začel. Pomanjkljivost v tej zgodbi je le, da ne vemo, kdo bi to bil," je črto pod pestro novomeško dogajanje, ki ga je zaznamoval propadli ponovljeni in podaljšani razpis za pridobitev investitorja in partnerja v projektu "športna dvorana Portoval", potegnil Marjan Erpe, prvi mož novomeškega organizacijskega odbora EP 2013. Slednji bo verjetno v kratkem razpuščen, vseeno pa Erpe ne želi biti tisti, ki bo javnost in KZS obvestil o umiku. To neprijetno dejanje prepušča županu Alojziju Muhiču. Umik je torej le še vprašanje časa. "Soorganizatorji morajo sodelovanje potrditi do 15. februarja. Slednji je pred vrati," pravi dolgoletni novomeški košarkarski delavec in ob tem priznava, da bo del kotizacije, ki so ga Dolenjci že plačali, ostal v rokah KZS oziroma organizatorjev. A zgodba se s tem še ne bo končala. Pogodba med Novomeščani in organizatorji namreč predvideva tudi finančne sankcije v primeru umika, tako da bo Dolenjce neuspeli poskus gradnje večnamenske dvorane še dodatno udaril po žepu.

Pri Košarkarski zvezi Slovenije in podjetju EP 2013 d. o. o. medtem vztrajajo pri stališču, da bodo o nadaljnjih potezah lahko javno razpravljali šele po tem, ko se bo Novo mesto tudi uradno umaknilo. Ob tem ni skrivnost, da je v tekmovalni shemi kot rezervna lokacija predvidena velika oziroma ledna dvorana Tivoli. Na ta način bi bila Ljubljana, ki bo s Stožicami gostila drugi in nato seveda še finalni del, vključena v celotno prvenstvo. Vsaj do nadaljnjega na stranskem tiru ostaja sodobna dvorana Zlatorog, saj Celjani niso bili pripravljeni sprejeti ponujenih pogojev za soorganizacijo. V nos jim je šla predvsem predraga kotizacija. Zato pa se na Štajerskem znova prebuja ideja o naknadni vključitvi Maribora. V drugem največjem slovenskem mestu bi se v projekt vključili s prenovljenim Taborom, ki je bil vključen tudi v prvotni načrt. A tudi ta ideja je še v povojni fazi, predvsem pa predvideva državno finančno injekcijo.

Ne spreglejte