Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
11.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 11.11

8 let, 1 mesec

Dirigenta Bečiroviča ni ukrotil niti Tušek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarski legionarji so tudi tokrat opozarjali nase, najbolj pa velja izpostaviti dosežek Sanija Bečiroviča, ki je AJ Milanu do zmage pomagal z desetimi podajami.

Španija: Barcelona je po nesrečnem porazu v Valencii v 20. krogu prvenstva znova pokazala zobe in navdušila katalonsko občinstvo z 18. zmago. S 105:55 je bila boljša od moštva s Kanarskih otokov, Gran Canarie, Slovenca pa sta prikazala solidni igri. Erazem Lorbek je tekmo začel v prvi peterki in v 17 minutah dosegel 10 točk, dvakrat skočil in štirikrat podal. Jaka Lakovič pa je 15 minut izkoristil za devet točk.

Italija: Ena bolj zanimivih tekem 16. kroga italijanskega prvenstva se je odvijala v prestolnici Lombardije, kjer je AJ Milano premagal Varese (74:70). Na tekmi sta se izkazala tudi slovenska košarkarja. Sani Bečirovič je k 11. zmagi v 23 minutah prispeval šest točk in skokov, ob tem pa podelil kar deset podaj. Na drugi strani se je izkazal tudi Marko Tušek in v 24 minutah zmogel 15 točk (met za dve 3:7, met za tri 2:5, prosti meti 3:3) in ob tem ujel še štiri žoge. Teramo je v napeti končnici premagal Carife Ferraro (71:69), pomemben delež pri osmi zmagi pa je imel tudi Goran Jurak. Krilni center je v 21 minutah zmogel 10 točk, štiri skoke in podajo. Uspešen je bil tudi Scavolini, ki je premagal Air Avellino (94:86). Nebojša Joksimovič je v 18 minutah petim točkam dodal tri skoke in podajo.

Grčija: Trikala je v 14. krogu prvenstva doživela deseti poraz proti AEK-u (59:65). Miha Zupan je bil drugi najboljši strelec svojega moštva z 10. točkami, ob tem pa je v 28 minutah še šestkrat skočil in trikrat podal.

Turčija: Efes Pilsen je v 17. krogu vpisal že 16. zmago na gostovanju pri Banvitsporju (57:51). Boštjan Nachbar tudi tokrat ni bil med vidnimi na parketu, saj je dosegel le štiri točke.

Nemčija: Alba je v 20. krogu doživela četrti prvenstvi poraz v derbiju kroga proti tretjeuvrščeni ekipi EWE Basket (59:68). Jurica Golemac je igral 22 minut, dosegel pa sedem točk, štiri skoke in tri podaje.

Ne spreglejte