Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
29. 8. 2020,
16.49

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

Liga NBA Michael Ojo Smiljan Steiner Cliff Robinson

Sobota, 29. 8. 2020, 16.49

3 leta, 9 mesecev

Clifford Robinson (1966–2020)

Črno leto 2020 se nadaljuje: umrl je Cliff Robinson

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73
Cliff Robinson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iz ZDA prihaja vest o smrti 53-letnega košarkarja Clifforda Robinsona, ki je pečat pustil tudi v ligi NBA. Bil je tudi soigralec nekdanjih slovenskih reprezentantov Marka Miliča in Boštjana Nachbarja.

Tik pred nadaljevanjem lige NBA je v ZDA v 54. letu starosti umrl nekdanji zvezdnik lige Clifford Robinson. Natančen vzrok smrti ni znan, javnosti pa v preteklih letih ni ostalo skrito, da je imel nekdanji krilni center in nato poslovnež, ki se je ukvarjal z industrijsko konopljo, obilo zdravstvenih težav. Leta 2017 je preživel kap, leto pozneje pa so mu odstranili čeljustni tumor.

Robinson je po univerzitetni karieri v ligi NBA v skoraj dveh desetletjih igral za Portland, Phoenix, Detroit, Golden State in New Jersey Nets. Njegova najuspešnejša sezona je bila 1994/95, ko je v dresu Portlanda v povprečju dosegal 21,3 točke. Leto pred tem je nastopil tudi na All-star tekmi. Dvakrat je bil uvrščen v drugo najboljšo obrambno peterko lige, leta 1993 pa je prejel priznanje za najboljšega šestega igralca. Bil je tudi eden od gostov slovitega Denisa Rodmana ob ekshibicijskem gostovanju v Severni Koreji.

Clifford Robinson (16. 12. 1966–29. 8. 2020) | Foto: Getty Images Clifford Robinson (16. 12. 1966–29. 8. 2020) Foto: Getty Images

Pri svojem zadnjem delodajalcu, New Jersey Nets, je bil Robinson soigralec dolgoletnega slovenskega reprezentanta Boštjana Nachbarja. Pred tem pa si je v Phoenixu delil garderobo s prvim Slovencem v ligi NBA Markom Miličem.

Smrtni davek leta 2020 je v košarki torej zelo visok. Spomnimo, letos so se med drugim poslovili veliki zvezdnik LA Lakers Kobe Bryant, dolgoletni generalni sekretar Fibe Bora Stanković, njegov partner na čelu lige NBA David Stern, nekdanji košarkar Olimpije Alvaro Teheran, znanec z lige ABA Michael Ojo, klubska legenda Olimpije Smiljan Steiner

Smiljan Steiner
Sportal Smrt moža, za katerega ni prostora v košarkarski statistiki
Michael ojo
Sportal Nenadna smrt nigerijskega "orjaka"
Luka Dončić
Sportal Znano je, kdaj se bo nadaljevala liga NBA
Ne spreglejte