Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2024,
18.21

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Red Bull BORA - hansgrohe

Četrtek, 2. 5. 2024, 18.21

1 teden, 6 dni

Red Bull tudi uradno vstopa v kolesarstvo

Zdaj je uradno, Rogličeva ekipa na Touru z novim imenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10
Ralph Denk | Direktor Ralph Denk bo na Touru vodil ekipo z novim imenom Red Bull - BORA - hansgrohe. | Foto BORA - hansgrohe / Max Fries

Direktor Ralph Denk bo na Touru vodil ekipo z novim imenom Red Bull - BORA - hansgrohe.

Foto: BORA - hansgrohe / Max Fries

Iz nemške profesionalne kolesarske ekipe BORA - hansgrohe, katere član je od letos tudi slovenski šampion Primož Roglič, so sporočili, da je njihovo partnerstvo z avstrijskim Red Bullom od danes tudi uradno. Na letošnji Dirki po Franciji bo ime Red Bull že izpostavljeno na dresih ekipe.  

"Z letošnjim Tourom se bo Red Bull pridružil dolgoletnima partnerjema BORA in Hansgrohe kot še tretji glavni sponzor," so danes v sporočilu za javnost zapisali pri nemški kolesarski ekipi BORA - hansgrohe, ki bo za največjo dirko leta spremenila ime.

"Po tem, ko so bili konec januarja postavljeni temelje za skupno podjetje, je bilo partnerstvo oblikovano v pičlih treh mesecih in ta teden tudi uradno potrjeno. Od Dirke po Franciji naprej bo nemška ekipa vozila v glavnini v novi podobi in pod imenom "Red Bull - BORA - hansgrohe"," so še sporočili iz Rogličeve ekipe.

Prav slovenski as bo na francoski pentlji glavni adut moštva, z novim in bogatim sponzorjem pa si obetajo tudi svetlejšo prihodnost. "Zastavili smo si cilj postati vrhunska ekipa v profesionalnem kolesarstvu. In to dolgoročno," so še zapisali. Z Red Bullom sicer sodelujejo že tri leta, zdaj pa bo to partnerstvo še globlje, si obetajo.

"Zelo sem hvaležen vsem trem partnerjem. Jasno je, da imamo en cilj, eno vizijo. Brez Bore in Hansgroheja ne bi zrasli na tako visoko raven. Red Bull ima zelo kooperativen pristop, s čimer bomo z dosedanjima partnerjema delili veliko novih vrhuncev," je v izjavi dejal šef ekipe Ralph Denk.

Cilj večinskega lastnika Red Bulla je zdaj optimizirati obstoječo strukturo in izkoristiti obsežno strokovno znanje, pridobljeno pri drugih projektih avstrijskega podjetja.

"Tudi v prihodnosti želimo zmagovati. Zato sem iskal drugega močnega partnerja, ki ustreza moji viziji in viziji naše sedanje ekipe ter obenem deluje inovativno. Red Bullovo znanje je edinstveno v svetu športa in veselimo se, da bomo izkoristili to strokovnost in skupaj napravili naslednje korake," je še ob tem dodal Denk.

V sezoni 2025 bodo oblikovali še ekipo kolesarjev do 23 let, s katero bodo bolj učinkovito poskrbeli za prehod kolesarjev iz mladinskih vrst med člane na ravni "world toura".

Preberite še:

Emanuel Buchmann
Sportal Šefi odgovarjajo nezadovoljnemu Rogličevemu kolegu
Primož Roglič, Pariz - Nica 2024
Sportal Poglejte, kje so opazili Primoža Rogliča
Ne spreglejte