Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2008,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 8. 2. 2008, 21.53

8 let

Trofimov novi vodilni v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmagovalec 3. etape kolesarske dirke Etoile de Besseges (2.1) je 24 letni Rus Juri Trofimov. Z zmago v etapi si je Rus privozil oranžno majico vodilnega.

Kolesar ekipe Bouygues Telecom je za skoraj minuto premagal Pierra Rollanda in Pierricka Fedrigoja, ki je dobil ciljni šprint zasledovalne skupine. Že takoj po štartu etape je pobegnila trojica kolesarjev, ki si je hitro privozila sedem minut prednosti pred glavnino. Na zadnji vzpon na Col de la Baraque je iz glavnine pobegnila skupina kolesarjev v kateri je bil tudi Trofimov. Slednji je potem, ko so ulovili tri ubežnike, uspel pobegniti in v solo vožnji pripeljal v cilj. Njegova prednost je dovolj visoka, da lahko računa na končno zmagoslavje.

Borut Božič v najtežji etapi na dirki ni zmogel tempa najboljših in je nekoliko zaostal za najboljšimi. ''V redu sem. Od najboljših sem odpadel na zadnjem klancu. Etapa je bila zelo zahtevna, saj je bil teren zelo razgiban. Šele sedaj vidim, da sem kar dobro utrujen. Dodatne težave mi povzročajo tudi krči, saj je geometrija novega kolesa nekoliko drugačna kot sem je vajen. Vsekakor bom priložnosti za etapni uspeh iskal jutri in v nedeljo,'' je za Sportal povedal Božič.


Rezultati 3. etape:

1. Jurij Trofimov (Rus) Bouygues Telecom 3;37:29 2. Pierre Rolland (Fra) Credit Agricole +0:57 3. Pierrick Fedrigo (Fra) Bouygues Telecom 1:01 4. Marco Marcato (Ita) Cycle Collstrop 5. Frederic Amorison (Bel) Landbouwkrediet-Tonissteiner 6. Steven Caethoven (Bel) Agritubel 7. Gianni Meersman (Bel) Francaise des Jeux 8. Bert De Waele (Bel) Landbouwkrediet-Tonissteiner 9. Jonathan Hivert (Fra) Credit Agricole 10. Nicolas Jalabert (Fra) Agritubel vsi isti čas … Borut Božič (Slo) Cycle Collstrop

Ne spreglejte