Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2021,
17.08

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Koronavirus Francija UCI Pariz-Roubaix

Četrtek, 1. 4. 2021, 17.08

3 leta, 1 mesec

Dirka Pariz–Roubaix šele oktobra

"Severni pekel" prestavljen, po znamenitih tlakovcih šele oktobra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Pariz - Roubaix 2018 | Dirka Pariz–Roubaix slovi po zahtevnih odsekih s tlakovci, na katerih trpijo tako oprema kot tekmovalci. Če dežuje, so ti deli trase še posebej nevarni.  | Foto Guliverimage

Dirka Pariz–Roubaix slovi po zahtevnih odsekih s tlakovci, na katerih trpijo tako oprema kot tekmovalci. Če dežuje, so ti deli trase še posebej nevarni.

Foto: Guliverimage

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v Franciji je prestavljena tudi znamenita klasična dirka Pariz–Roubaix. Znamenita enodnevna dirka, ki spada med pet kolesarskih spomenikov, bi se morala po prvotnem načrtu odviti v nedeljo, 10. aprila, dan prej pa bi prvič v zgodovini na tej dirki tekmovala tudi dekleta, a bodo morala na debi počakati do oktobra. Novi datum preizkušnje je 2. in 3. oktober.

Zahtevna in nadvse atraktivna kolesarska preizkušnja, na kateri kolesarji trpijo tudi na zloglasnih odsekih s tlakovci, zaradi česar se je dirke oprijel vzdevek "severni pekel", za zdaj torej ostaja v koledarju Mednarodne kolesarske zveze za leto 2021. Lani je bila odpovedana, letos pa so francoske oblasti, ki poskušajo z zaostritvijo ukrepov te dni zajeziti tretji val pandemije novega koronavirusa, in Mednarodna kolesarska zveza (UCI) našli kompromisno rešitev.

Dirko so z aprila prestavili na oktober. Na 118. izvedbi klasične enodnevne preizkušnje se bodo prvič pomerile tudi kolesarke, ženska dirka Pariz–Roubaix bo tako na sporedu v soboto, 2. oktobra, moška pa v nedeljo, 3. oktobra. "Za UCI in celotno kolesarsko skupnost je nadvse pomembno, da se obe dirki zgodita še to leto, zato sem presrečen, da smo našli nadomestni termin, ki ustreza vsem vpletenim," je sporočil predsednik UCI David Lappartient.  

Zadnji zmagovalec dirke Pariz–Roubaix je belgijski veteran Philippe Gilbert, ki si je "severni pekel" pokoril leta 2019.

Preberite še:

Annemiek van Vleuten
Sportal Zmagi van Vleutenovi in van Baarleju, Bujakova osma
doping
Sportal Italijan pozitiven na Epo, kazen tudi za ekipo
Sportal Po nevarnem manevru se je oglasil tudi povzročitelj #video
Ne spreglejte