Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2011,
17.17

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 11. 2011, 17.17

8 let, 1 mesec

Geox brez možnosti za Pro Team licenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Včeraj opolnoči se je iztekel rok, do katerega so morale ekipe, ki želijo v letu 2012 imeti Pro Team licenco, plačati bančno garancijo. Mauro Gianetti ni uspel dobiti denarja za plačilo.

Gianetti, ki je menedžer ekipe Geox-TMC, in športni direktor Josean Fernandez Matxin sta imela po odpovedi sodelovanja Geoxa le deset dni časa, da pridobita morebitnega novega sponzorja. Ni jima uspelo in sta že potrdila, da bosta vse sile usmerila v to, da bo ekipa v prihodnji sezoni nastopala s Profesionalno kontinentalno licenco. Poleg tega naj bi najboljši kolesarji ekipe že dobili zeleno luč, da si poiščejo prostor v drugih ekipah. Že nekaj česa se pričakuje objava novice, kje bo v prihodnji sezoni dirkal Denis Menčov. Triintridesetletni Rus, ki je v svoji karieri dvakrat zmagal na dirki po Španiji (2005 in 2007) ter enkrat na dirki po Italiji (2009), naj bi se pogajal za prestop v Astano ali Katjušo. Več možnosti je, da bo prestopil v Katjušo.

Drugi zvezdnik ekipe Geox-TMC je letošnji zmagovalec dirke po Španiji Juan Jose Cobo. Tudi on in njegov najboljši pomočnik David De La Fuente naj bi že dobila dovoljenje, da si poiščeta drugo ekipo. Novo ekipo si je že našel petindvajsetletni Kolumbijec Fabio Duarte. Nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani (2008) bo kariero nadaljeval v kolumbijski ekipi Colombia-Coldeportes, ki jo vodi Italijan Claudio Corti. V tej ekipi je zaenkrat 16 kolesarjev. Corti je pred tem že vodil ekipi Saeco in Barloworld.

Ekipa Geox-TMC je uvrščena na 17. mesto lestvice ekip, ki jo je pred tednom dni objavila Mednarodna kolesarska zveza. Ker Geox nima več možnosti za pridobitev Pro Team licence so še štiri ekipe ostale v igri za preostale tri licence. Te so Ag2r-La Mondiale, Francaise des Jeux, Europcar in Euskaltel-Euskadi. V primeru, da Gianetti ukine ekipo, bo na 20. mesto uvrščena ekipa Project 1t4i (letošnja ekipa Skil-Shimano). Le želimo si lahko, da bo Gianetti uspel dobiti sponzorja za prihodnjo sezono in Profesionalno kontinentalno licenco. V nasprotnem primeru bodo brez ekipe tudi Slovenci Blaž Furdi, Marko Kump in Robert Vrečer.

Ne spreglejte