Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 17.47

8 let

Barredu Clasica San Sebastian

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španec Carlos Barredo (QuickStep) je zmagovalec 29. izvedbe enodnevne kolesarske dirke Clasica San Sebastian (1.PT). Drugo mesto je osvojil Roman Kreuziger.

Kar 237 kilometrov dolga dirka je potekala v zelo slabem in deževnem vremenu. Že kmalu po štartu dirke je uspel pobeg skupine osemnajstih kolesarjev med katerimi je bil tudi Gorazd Štangelj. Zadnji ubežniki so bili ujeti še pred koncam predzadnjega klanca na dirki. Slednja se je začela razpletati ob vzponu na Jaizkibel, katerega vrh je bil dobrih trideset kilometrov do cilja. Tam sta glavnini uspela pobegniti Simon Špilak in eden izmed kolesarjev QuickStepa, ki sta še pred vrhom vzpona ulovila ubežnike. Sledil je spust v dolino, kjer je Špilak želel preveč in je pristal v jarku na enem izmed ovinkov. ''Danes sem se pa počutil kot, da bi igral hokej. Tako je bilo spolzko. Vsak ovinek sem vozil spidvej. Vsekakor sem imel gume preveč napumpane,'' je bil slabe volje Špilak.

Sledil je zadnji vzpon, kjer sta glavnini uspela pobegniti Pierrick Fedrigo in Carlos Barredo. Njuna prednost na gorskem cilju Arkale ni znašala več kot deset sekund. Sledil je spust na katerem je Barreda v ospredju ulovil Luis Leon Sanchez. Deset kilometrov do cilja sta imela že dvajset sekund prednosti pred prvo skupino zasledovalcev v kateri so bili Fedrigo, Kim Kirchen in Roman Kreuziger (Liquigas). Slednji so ulovili vodilna in sledil je pobeg Barreda, kateremu je sledil le Kreuziger. Slednji ni mogel premagati Barreda, ki je slavil zasluženo zmago.

Šprint prve zasledovalne skupine je dobil Francoz Delage. V tej skupini, ki je ciljno črto prečkala sedem sekund za zmagovalcem sta bila tudi Jani Brajkovič in Simon Špilak. Špilak je osvojil 28. mesto medtem, ko je bil Brajkovič 15. ''Noge so bile dobre. Manjka mi še hitrost kar najbolj čutim na ravnini. Vsekakor sem najbolj trpel na spustih medtem, ko mi vzponi niso povzročali težav,'' je dejal Brajkovič. Med akterji današnje dirke je bil poleg Špilaka tudi Štangelj. ''Zadovoljen sem s sodelovanjem v ubežni skupini. Žal pred zadnjim klancem ni bilo več sodelovanja in nas je glavnina ulovila. Zadovoljen sem tudi s formo saj se noge kar dobro vrtijo,'' je zaključil Štangelj.

Ne spreglejte