Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
18.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 18.26

8 let, 1 mesec

"Zmaji" vrnili za nedeljski poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zavarovalnica Maribor Olimpija se je v torek v Hali Tivoli pomerila v predčasno odigrani tekmi 30. kroga hokejske lige EBEL z Gradcem, kjer si kruh služi slovenski reprezentant Ivo Jan.

Pri domači ekipi je prišlo do prve spremembe med tujimi igralci, saj je namesto Jeremiaha McCarthyja nastopil Finec Pasi Petriläinen, ki je sicer na enomesečni preizkušnji. Prodi Gradcu tudi tokrat zaradi poškodbe nista zaigrala Raffaele Intranuovo in Jaka Avgustinčič.

"Zmaji" veliko nevarnejši

Gostje iz Gradca so resneje zapretili že v prvi minuti, "zmaji" pa so imeli prek Aleša Mušiča dobro priložnost minuto zatem, a je slednjemu vratar Claus Dalpiaz strel obranil. V tretji minuti je Kenny Corupe napravil nespameten prekršek, gostje pa so po vsega 11 sekundah premoči na ledu zadeli. Jonathon Coleman je na modri črti našel Tommyja Jakobsena, slednji pa je z natančnim strelom popeljal Gradec v vodstvo. V četrti minuti sta imela pri domačih poizkusila Mušič in Tomaž Vnuk, minuto zatem pa je Olimpija prišla ob igralcu več do izenačenja, ko je Kevin Mitchell prišel na v nasprotno tretjino in med nogami ugnal Dalpiaza. Le minuto kasneje je bilo že 2:1, med strelce pa se je vpisal prav tako branilec, in sicer Žiga Pavlin.

V 10. minuti je prva napadalna trojka izvedla silovito kontro, ki jo je z golom zaključil Corupe. Tri minute zatem so imeli "zmaji" igralca manj, kljub temu pa je imel Petriläinen samostojen prodor, ki se je končal s strelom mimo vrat. Še v isti minuti je Ryan Jardine zadel vratnico, nevarno pa je poizkusil tudi Greg Kuznik. V času najvišjega pritiska Olimpije so gostje uspeli znižati, ko so branilci pozabili na Andreasa Kleinheinza, ki se je znašel sam pred vrati in prelisičil Alexa Westlunda. Do konca tretjine so imeli zeleno-beli še nekaj priložnosti (Jardine, Nik Zupančič in Vnuk), a se rezultat ni spremenil.

Tudi sodnik ni ustavil naleta Olimpije

Že na samem začetku druge tretjine je imel priložnost Brendan Yarema. V peti minuti nadaljevanja je Stefan Pittl napravil zahrbten prekršek nad Matejem Hočevarjem, vmešal se je Boštjan Groznik, vendar tokrat pri Gradcu ni bilo junaka, ki bi se upal spopasti z ljubljanskim branilcem. Nato je stopil na sceno avstrijski sodnik Christian Jelinek, ki je domače igralce metal na klop za izključene kot za stavo, saj so imeli gostje dva igralca več na ledu minuto in pol, a so se "zmaji" ubranili. So pa igralci iz Gradca izkoristili v 34. minuti igralca več, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Jakobsen.

Minuto zatem so imeli zeleno-beli znova smolo, saj je poizkus Yarema končal v vratnici. V 37. minuti je Pavlin ob igralcu več skoraj s sredine igrišča poslal plošček po zraku proti nasprotnikovim vratom, Dalpiaz je nespretno posredoval, saj se je plošček preko slednjega odbil v gol (4:3). Triintrideset sekund do konca je Egon Murič lepo preusmeril podajo v gol, ki mu jo je iz modre črte podal Robert Ciglenečki in povišal na 5:3. Zmaji so imeli še nekaj lepih priložnosti, medtem ko je pri gostih nevarneje zapretil le Anthony Iob.

Domači do konca nadzirali potek dogajanja

V zadnjem delu igre so imeli gostje v uvodnih minutah premoč, saj so imeli igralca več, nato pa je pobudo znova prevzela Olimpija in si do 50. minute priigrala tri lepe priložnosti (Dejan Kontrec, Vnuk in Mitchell).

V 51. minuti so imeli domači za 51 sekund znova dva igralca manj, a se je obranila, ko pa je imela le še enega manj, je Vnuk v napadu obšel nasprotnega branilca, se znašel sam pred Dalpiazom, ki je strel obranil. Do konca so domači le še kontrolirali potek srečanja, napadali prek protinapadov (Murič in Mušič), mreža pa se na nobeni strani ni več zatresla. "Zmaji" so po daljšem času pokazali pravi obraz, saj so bili skozi celotno srečanje boljši, odlično pa je debitiral finski branilec.

Ne spreglejte