Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 13.36

8 let

"Zmaji" prekinili negativni niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralci ZM Olimpije so po treh porazih v nedeljo v 14. krogu hokejske lige EBEL pričakali drugouvrščeni Linz in ga ugnali s 3:1.

Vodstvo Olimpije se je po treh zaporedni porazih odločilo, da bo proti Linzu vstop na zahodni tribuni prost, kar je bila odlična poteza, saj je bila dvorana polna.

Izkoristili igralca več na ledu

V uvodnih minutah sta si obe ekipi pripravili nekaj strelov, malo več pobude so imeli domači. V šesti minuti so "zmaji" povedli z 1:0. Ryan Jardine je v nevtralni tretjini našel Kennyja Corupa, ki je pridrsal v napadalno tretjino, nato podal na drugo stran do Dejana Kontreca, slednji pa je premagal vratarja Linza. V 10. minuti je imela Olimpija igralca več na ledu, a so gostje nevarno zagrozili, tako da je moral Alex Westlund dvakrat resno posredovati. Kmalu pred iztekom kazni so domači z lepo akcijo izigrali Linz, slednjo pa je s strelom pod prečko zaključil Greg Kuznik in povišal na 2:0.

Štiri minute zatem bi lahko bilo že 3:0, ko je Boštjan Groznik lepo našel Raffaella Intranuova, ki je preigral branilca in se znašel sem pred Jürgenom Penkerjem, a mu je slednji strel obranil. Do konca tretjine se rezultat ni več spremenil, pri domačih je imel lepo priložnost Ryan Jardine, prav tako so gostje nekajkrat nevarno zapretili, a je bil Westlund vedno na mestu.

Linz v tretje zadel

Že takoj na začetku druge tretjine je bil pri Olimpiji izključen Kevin Mitchell, kljub temu so bili nevarni domači prek Corupa. "Zmaji" so si v 28. minuti prislužili še tretjo izključitev v drugi tretjini. Če se jim je dvakrat uspelo obraniti, se jim v tretje ni, saj je po podaji Patricka Leahyja znižal na 1:2 Robert Shearer. Gostje so imeli do konca druge tretjine nekaj več od igre, a jim ni uspelo presenetiti zopet odličnega Westlunda. Domači so si še najlepši priložnosti pripravili ob igralcu manj na ledu.

"Zmaji" so do prve priložnosti v zadnji tretjini prišli po vsega 17 sekundah, ko je Tomaž Vnuk s podajo našel Intranuova, strel slednjega pa je za las zgrešil svoj cilj. Linz začel stopnjevati pritisk na vrata "zmajev", slednji pa so skušali ogroziti goste prek protinapadov. V 47. minuti so imeli dva igralca več na ledu domači, vendar so številčno prednost katastrofalno izkoristili, saj niso niti enkrat ustrelili na gol Linza.

V 53. minuti so imeli igralci Olimpije igralca več na ledu, Tomaž Vnuk je lepo pripeljal plošček v napadalno tretjino, se odločil za strel, vratar Penker ga je sicer obranil, a je bil na pravem mestu Matej Hočevar, ki je odbiti plošček pospravil v mrežo in povišal rezultat na 3:1. Dve minuti pred koncem bi lahko Intranuovo dokončno matiral nasprotnika, a mu iz dveh poskusov ni uspelo zabiti gola.

Ne spreglejte