Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 13.47

8 let

Železarji utišali domače navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acroni Jesenic so v 14. krogu hokejske lige EBEL v Szekesfehervarju premagali domačo Albo Volan s 4:0 in se z 10. zmago prebili na drugo mesto na razpredelnici.

"Bo padla še Alba, s čemer se bo nadaljeval uspešen niz nastopov jeseniških hokejistov v zadnjem obdobju?" so se spraševali navijači rdečih, ki jih je bilo na tekmi v Szekesfehervarju le za vzorec, preostali pa so izid spremljali doma in čakali na sedmo zaporedno jeseniško zmago.

Priložnost dobil Hočevar

Gorenjci so na Madžarsko odpotovali že v soboto, saj so želeli biti povsem pripravljeni na pomemben obračun s starimi znanci, ki se jim forma vzpenja. In domačini so tokrat nekoliko presenetili, kajti njihova igra je bila bolj napadalna, kot doslej, razlog pa je bila tudi glasna množica, ki je v domači dvorani še kako glasna. Toda uvodni pritisk so železarji vzdržali, čeprav so nastopili brez poškodovanih Varla in Bekarja, v vratih pa je dobil priložnost Andrej Hočevar, kajti Robertu Kristanu je trener Kim Collins namenil nekaj počitka. Hočevar je bil v vratih sila zanesljiv, tako kot tudi vratar Budai v domači vrsti, najbolj pa se je izkazal v 13. minuti, ko je bil uspešnejši od Healeya, ki se je ob igralcu manj sam znašel pred njegovim golom. V drugi tretjini je bila slika sila podobna, tempo bil na visokem nivoju, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, a sta bila vratarja še vedno najboljša na ledeni ploskvi in obetalo se je zanimivih zadnjih dvajset minut.

Te so Madžari začeli zelo ofenzivno, nekajkrat preizkusili Hočevarjeve sposobnosti, a se jeseniški čuvaj mreže ni pustil ukaniti. Očitno je uvodna ofenziva, ki Madžarom ni prinesla tako želenega zadetka, domačim pobrala ogromno moči, to pa so telesno izjemno pripravljeni hokejisti Acroni Jesenic znali izkoristiti in v zadnjem delu tekme dodobra napolnili domačo mrežo, in s tem utišali domače navijače, ki so po tekmi na led metali vse kar jim je prišlo pod roke, železarjem pa je zaploskala peščica navijačev, katerim se je pot na Madžarsko več kot obrestovala.

Naslednji nasprotnik Jeseničanov bodo že v torek lanski prvaki iz Salzburga.

Ne spreglejte