Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 8.48

8 let

"Železarji" petič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so v 12. krogu lige EBEL v dvorani Podmežakla premagali avstrijski Liwest Linz. Vseh 60 minut so Jeseničani obvaldovali situacijo na ledu.

Hokejisti Acroni Jesenic in njihovi navijači so se veselili še pete zmage v domači dvorani, tokrat so morali njihovo premoč priznati hokejisti iz Linza, ki so bili po enajstih krogih na drugem mestu, tokrat pa se jim želje po jeseniškem skalpu niso izšle.

Gostje so pričeli sicer zelo podjetno, s tesnim pokrivanjem čete Kima Collinsa v njihovi obrambni tretjini, a so se domači uvodnega pritiska hitro otresli in prevzeli vajeti igre v svoje palice. Jeseniški trener je spet igral s štirimi napadalnimi trojkami, kar je zadetek v polno, saj igra lahko menja in ves čas drži visok ritem. Takšna igra se je domačim obrestovala v 12. minuti, ko se je Paul Healey imenitno otresel dveh gostujočih igralcev in s strelom z roke zadel v desni zgornji kot vratarja Patricka Machreicha. Domači vratar Robert Kristan v prvem delu ni imel pretiranega dela, a je kljub temu nekajkrat uspešno zaustavil nevarne strele gostov. Nadaljevanje je postreglo s še bolj živahno igro, čeprav so oboji naredili tudi nekaj napak, vnovič pa sta oba vratarja nekajkrat odlično posredovala. Za novo veselje na jeseniški klopi in na tribunah pa je poskrbel Markus Matthiasson, ki je super akcijo celotnega napada kronal s projektilom pod prečko in novi dve točki sta se pričeli že krepko nasmihati. Ko pa je zadel z igralcem manj še Derek Bekar, potem ko je večino dela opravil Gregor Polončič, je bila pot do zmage na široko odprta.

Gostje so v začetku zadnjega dela pokazali, da niso zaman pod vrhom lestvice in nekajkrat nevarno zapretili, toda v vratih Acronija je bil Robert Kristan nerešljiva uganka. Ko je bilo pritiska gostov konec, so železarji vnovič zaigrali kot znajo, za visoko vodstvo pa je poskrbe Conny Strömberg, ko je zadel po podaji Bekarja izza vrat, zadetek pa je bil pravzaprav darilo gostujočega vratarja, ki se je s ploščkom za vrati preveč zapletel, tako da Švedu ni bilo težko zadeti za 4:0. A to še ni bilo vse. Conny je zadel še enkrat in zagotovil domačim visoko zmago, ki je čudovita popotnica pred petkovim večnim derbijem z Olimpijo.

Ne spreglejte