Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
17.30

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Andrej Nazarov Artemij Panarin New York Rangers liga NHL

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 17.30

3 leta, 2 meseca

status artemija panarina ostaja nespremenjen

Navijače so dočakali, zvezdnika, ki se je znašel sredi škandala, še ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
New York Rangers | Hokejisti New York Rangers so po skoraj letu dni dočakali gledalce na tribunah. Zadnji dve tekmi si je lahko ogledalo 1.800 ljubiteljev hokeja, ki pa v akciji niso videli ruskega zvezdnika Artemija Panarina. | Foto Guliverimage

Hokejisti New York Rangers so po skoraj letu dni dočakali gledalce na tribunah. Zadnji dve tekmi si je lahko ogledalo 1.800 ljubiteljev hokeja, ki pa v akciji niso videli ruskega zvezdnika Artemija Panarina.

Foto: Guliverimage

Po skoraj 330 dneh brez gledalcev na tribunah so hokejisti New York Rangers v domačem Madison Square Gardnu dočakali navijače, še vedno pa čakajo na vrnitev zvezdnika Artemija Panarina, ki se je znašel sredi škandala, obtožb o fizičnem nasilju.
 

Artemij Panarin
Sportal Brez trdnih dokazov o incidentu vodstvo NHL ne bo sprožilo preiskave

Petkova in nedeljska tekma moštva New York Rangers proti Boston Bruins v domačem hramu sta bili prav posebni. Po 326 dneh se je na tribune Madison Square Gardna lahko vrnilo omejeno število gledalcev. Na vsaki tekmi jih je bilo lahko 1.800. Videli so zmago (6:2) in poraz (1:4) newyorškega moštva, ki v vzhodni diviziji zaseda šesto mesto. Niso pa videli ruskega zvezdnika Rangersov Artemija Panarina, za katerim je zahteven teden.

Nekdanji trener danes 29-letnega napadalca Andrej Nazarov je pred nekaj dnevi v enem od intervjujev z rusko sedmo silo Panarina obtožil, da je pred desetletjem po tekmi Kontinentalne hokejske lige v Rigi v enem od hotelskih lokalov pretepel najstnico in nato s kar nekaj podkupnine poskušal vse pomesti pod preprogo. Ruski hokejist je zavrnil vse obtožbe, jih označil za politične igrice, saj sam odkrito kritizira Vladimirja Putina (Nazarov je njegov podpornik) in podpira opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, in se v začetku preteklega tedna za nekaj časa umaknil iz hokeja. 

Artemij Panarin
Sportal Ruske politične igrice? NHL-zvezdnik se začasno umika iz hokeja.

Artemij Panarin je izpustil zadnje tri tekme, kot kaže, jih bo še nekaj. | Foto: Reuters Artemij Panarin je izpustil zadnje tri tekme, kot kaže, jih bo še nekaj. Foto: Reuters

Izpustil zadnje tri tekme. Koliko jih bo še?

Panarin je izpustil zadnje tri tekme New York Rangers in bi jih lahko še nekaj. Vsaj tako je v pogovoru za New York Post nakazal glavni trener David Quinn, ki pravi, da o Rusovem statusu ni nič novega. Ta še naprej ostaja zunaj hokejskega pogona, po nekaterih zapisih naj bi si vzel vsaj dva tedna premora.

Vodstvo NHL-ovca svojemu oklepniku stoji ob strani in verjame njegovim besedam. Tudi vodstvo tekmovanja je sporočilo, da se v primer ne bo vmešavalo in da brez trdnih dokazov o incidentu nima namena odpirati samostojne preiskave.

Anisin priznal, da je prišlo do kratkega stika, a ...

Mikhail Anisin je delno potrdil, da se je zgodil kratki stik, a zavrnil obtožbe, da je Panarina odpeljala policija in da je plačal podkupnino. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mikhail Anisin je delno potrdil, da se je zgodil kratki stik, a zavrnil obtožbe, da je Panarina odpeljala policija in da je plačal podkupnino. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Predstavnik za odnose z javnostmi hotela, v katerem naj bi se zgodilo fizično obračunavanje, je latvijskemu novinarju dejal, da v hotelu niso seznanjeni z incidentom. Prav tako naj o njem ne bi nič vedela tamkajšnja policija. 

Dogodek so zanikali tudi Rusovi nekdanji soigralci. Je pa Mikhail Anisin, ki si je leta 2011 slačilnico delil s Panarinom, priznal, da se je v Rigi zgodil kratki stik med hokejisti in latvijsko skupino ljudi, a ob tem zanikal, da bi NHL zvezdnik neko dekle huje pretepel. Po njegovih besedah naj bi jo le nekoliko odrinil.

Prav tako je zanikal, da je Panarina odpeljala policija, in izrazil dvome o besedah Nazarova, da je organe pregone podkupil s 40 tisoč ameriškimi dolarji. Po njegovem mnenju si Panarin takrat takšne vsote za podkupnino ni mogel privoščiti.

Matt Dumba
Sportal Kopitarjevim Kraljem se je zataknilo nekaj sekund pred koncem #video
Patrick Kane
Sportal Patrick Kane do 400. gola v NHL

 
Ne spreglejte