Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
19.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 19.26

8 let, 1 mesec

Razingar: Lepše bi nam bilo, če bi zmagovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti jeseniškega Acronija imajo po sedmih krogih lige EBEL le eno zmago, v moštvu pa je že prišlo do kadrovskih menjav. Vseeno Železarji ne izgubljajo upanja in v Linz odhajajo po zmago.

Pomlajena in okleščena jeseniška vrsta letos nikakor ne najde svoje igre. Po slabem začetku sezone je vodstvo kluba že povleklo prve poteze in se za sodelovanje zahvalilo ruskemu čuvaju mreže Borisu Tortunovu, na preizkušnjo pa pripeljalo napadalca Konstantina Firsanova. Najbolj nestrpni jeseniški navijači že "odstavljajo" tudi trenerja Ildarja Rahmatullina, a v klubu poudarjajo, da se s takšnim proračunom, kot ga imajo Železarji letos, čudežev pač ne da delati.

Borili se bodo za osmo mesto

Tudi med igralci kakšne evforije, seveda, ne more biti, vseeno pa so ti z nogami trdno na tleh in jih panika (še) ni zajela. "Ni najbolj prijetno, veliko lepše bi nam bilo, če bi zmagovali. Zavedati pa se moramo, da je letos v moštvu prišlo do velikih sprememb. Klub je v fazi sanacije, ekipa je vredna pol manj kot lani, a to ljudi očitno ne zanima," nam je mirno razlagal kapetan Jesenic Tomaž Razingar, od katerega so gorenjski ljubitelji hokeja letos pričakovali veliko, a se je izkazalo, da sam jeseniškega voza ne more vleči. "Moramo biti realni, borili se bomo za osmo mesto, želimo si igrati v končnici," previsoka pričakovanja navijačev še umirja "Raza".

Jeseniško devetico je "head coach" Rahmatullin postavil v prvo peterko, ob letošnje tuje okrepitve Andreja Torščinskega, Andreja Makrova, Jana Golubovskega in Alexandra Dücka. Razingar se v tej družbi očitno ne počuti najbolje, saj je v sedmih tekmah zbral vsega štiri točke (dva gola in dve podaji), zato se marsikdo sprašuje, kdaj se bo sicer izvrstnemu napadalcu vendarle odprlo. "Na trenutke je naša igra dokaj dobra, nato pa v dveh, treh minutah prejmemo tri zadetke in tekma je odločena," razloge za slab izkupiček vidi kapetan, o zdravilu za to pa: "Morali se bomo zbrati in iz sebe iztisniti 120 odstotkov. Le tako se bomo lahko enakovredno kosali z bogatejšimi in kakovostnejšimi tekmeci. Talenta v svojih vrstah zagotovo nimamo toliko kot v prejšnjih sezonah."

V Linz po dve točki in prebujenje samozavesti

Ne glede na vse težave, ki v zadnjem času pestijo jeseniško ekipo, pa se rdeči oklepniki ne predajajo vnaprej in se dobro zavedajo, zakaj nosijo železarski dres. V Linz tako, po nekaj šokih, potujejo z novo vnemo, prepričani, da lahko z nekaj dobrimi predstavami preobrnejo potek sezone. "Mislim, da gremo lahko po prvi dve točki na gostovanju, bo pa težko. Linz se je že otresel začetnega pritiska, so na sredini lestvice in lahko igrajo mirno. Mi se želimo na vsak način odlepiti z dna, zato gremo po zmago. Skrivnosti ni, imajo trenerja, ki je nekoč že deloval na Jesenicah, dobro pa poznamo tudi nekatere njihove igralce. Menim, da bo to gostovanje odlična priložnost, da domov prinesemo dve točki," optimizma ne manjka Razingarju, z njim pa se strinja tudi branilec Miha Rebolj, ki je za klubsko spletno stran napovedal: "Naša osnovna naloga v Linzu bo zdržati uvodni nalet domačih, ki venomer krenejo silovito. Predvsem zbrano in odgovorno moramo igrati v obrambi. Zadnji treningi so bili odlični, v Linzu bomo igrali po svojih najboljših močeh, kaj pa bo to prineslo, bo znano v petek zvečer. V Linzu bomo sami, na ledu moramo pokazati vse svoje znanje, hokeja zagotovo nismo pozabili igrati in če bomo enotni, potem se lahko zgodi marsikaj. Želimo si predvsem to, da se bomo po tekmi lahko brez skrbi pogledali v ogledalo."

Tujci spoznavajo, koliko je ura

Črna krila iz Linza letos vodi stari znanec Jeseničanov, kanadski trener Kim Collins, njihov tretji najučinkovitejši strelec je nekdanji Železar, Šved Markus Matthiasson, v vratih pa imajo izjemnega Alex Westlunda, ki je svojevrsten pečat pustil pri ljubljanski Olimpiji.

Nov prišlek, Rus Firsanov, s prvim moštvom še ni treniral, zato pa gre v petek veliko pričakovati od estonskega napadalca Andreja Makrova, ki se je ta teden na tesno izognil odpovedi pogodbe. Da misli sezono nadaljevati resneje, je potrdil tudi za jeseniško spletno stran: "Upam, da se nam bo odprlo in da bomo končno zadeli več kot enkrat, kajti z le enim zadetkom se tekme ne da dobiti. Če sem povsem iskren, tujci šele sedaj dokončno spoznavamo, koliko je ura v tej ligi, zato bodite prepričani, da bo tudi našemu klubu slej kot prej steklo."

Ne spreglejte