Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2024,
22.08

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

risi Edo Terglav slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 25. 4. 2024, 22.08

1 teden, 1 dan

Pripravljalna tekma

Risi vrnili Francozom, priprave na SP sklenili z lepo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
slovenska hokejska reprezentanca : Francija, pripravljalna tekma, Anže Kuralt | Slovenci so s 3:0 dobili zadnje pripravljalno srečanje pred nedeljskim odprtjem svetovnega prvenstva v Bolzanu. | Foto Guliverimage

Slovenci so s 3:0 dobili zadnje pripravljalno srečanje pred nedeljskim odprtjem svetovnega prvenstva v Bolzanu.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca je danes v Cergyju v Franciji odigrala še zadnje pripravljalno srečanje za svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda, ki ga bo v nedeljo v Bolzanu začela s tekmo proti Južni Koreji. Slovenci so se še drugič v dveh dneh pomerili s člani elite Francozi, ki so v sredo zmagali (2:1) v podaljšku. Tokrat je četa Eda Terglava slavila zanesljivo zmago s 3:0.

slovenska hokejska reprezentanca : Francija
Sportal Prvi pripravljalni poraz risov

Le še nekaj dni loči slovenske hokejiste od svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, na katerem se bodo v Bolzanu v družbi Italije, Madžarske, Južne Koreje, Japonske in Romunije potegovali za eno od prvih dveh mest, ki prinašata vstopnico za napredovanje v elito.

Izbranci Eda Terglava so v pripravah odigrali šest tekem, dvakrat so premagali Avstrijce, dvakrat Poljake, v sredo pa so v podaljšku izgubili proti Francozom. Z galskimi petelini so se v Franciji danes pomerili še enkrat, to pa je bilo tudi zadnje pripravljalno srečanje pred prvenstvom.

Matija Pintarič je danes zaklenil svoja vrata. | Foto: Guliverimage Matija Pintarič je danes zaklenil svoja vrata. Foto: Guliverimage

V slovenskih vratih je tekmo, na kateri ni igral kapetan Robert Sabolič, začel Matija Pintarič. Če so v sredo povedli Francozi, so danes prvi zadeli Slovenci. Mrežo Antoina Kellerja je že v četrti minuti zatresel Rok Macuh, ki je iz gneče pred golom v polno zadel že v četrti minuti. Pritisk se je nadaljeval, v 13. minuti pa je Jan Drozg ob prednosti igralca več s strelom od daleč vodstvo še povišal.

V nadaljevanju so gostitelji vzpostavili ravnotežje, po več kaznih v slovenski ekipi - Žiga Mehle je dobil tudi disciplinsko - pa tudi vse bolj ogrožali Pintariča. A se je tudi on izkazal, ubranil vse francoske napade, tudi ob petih minutah z igralcem manj po kazni Mehletu ni klonil.

Francozi so skušali na vsak način priti vsaj do znižanja, toda slovenska obramba je bila trdna. Pintarič, ki je bil izbran za igralca tekme na slovenski strani, pa je zdržal brez prejetega gola in zbral 32 obramb.

Francozi so ob koncu zaigrali brez vratarja, plošček pa je v njihovo nebranjeno mrežo za končnih 0:3 pospravil še Matic Török. 

"Priprave so za nami, zdaj gre zares"

"Mislim, da smo danes odigrali zelo dobro, mogoče smo naredili preveč prekrškov, ampak smo se dobro znašli tudi z igralcem manj, kar je morda celo dobro, da smo to fazo igre malce potrenirali. Tudi pred gol smo hodili bolje kot včeraj. Drugače pa fantje izgledajo pripravljeni, borbeni in motivirani, vsi se že zelo veselimo začetka prvenstva," je po tekmi za Hokejsko zvezo Slovenije povedal Pintarič.

Za nami je zadnja tekma priprav, po včerajšnjem porazu smo hoteli videti pozitiven odgovor, vseh 60 minut smo videli pravo ekipo. V obrambi smo delali tako kot je treba, ofenzivno smo bili danes veliko boljši, pripravili smo si veliko priložnosti izpred gola in tako naredili to razliko teh dveh golov. Sem zelo zadovoljen s pristopom fantov, zdaj pa se začne zares," pa je bil zadovoljen selektor Edo Terglav.

slovenska hokejska reprezentanca : Francija, pripravljalna tekma | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Nedeljski uvod proti Južni Koreji

Slovenci se bodo neposredno iz Francije odpravili v Bolzano, kjer bodo prvenstvo odprli v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji. Sledi dan premora, v torek, 30. aprila, se bodo prav tako na prvi tekmi dneva (12.30) pomerili z Romuni, v sredo, 1. maja, bodo ob 19.30 palice prekrižali z Italijani.

Po drugem dnevu premora v petek, 3. maja, sledi ob 16. uri srečanje z Japonci, za konec pa jim bodo v soboto, 4. maja, ob 19.30 nasproti stali še Madžari

Pripravljalne tekme, 25. april

Slovenske tekme na SP, divizija I, skupina A (Bolzano, 28. april–4. maj)*

Nedelja, 28. april
12.30 Južna Koreja – Slovenija

Torek, 30. april
12.30 Slovenija – Romunija

Sreda, 1. maj
19.30 Slovenija – Italija

Petek, 3. maj
16.00 Slovenija – Japonska

Sobota, 4. maj
19.30 Madžarska – Slovenija 

*v elito bosta napredovali prvo- in drugouvrščena reprezentanca

Preberite še:

Ne spreglejte