Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2019,
10.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Ivo Jan risi

Sobota, 30. 3. 2019, 10.30

5 let, 2 meseca

priprave slovenske reprezentance na sp

Kanadska moč na pripravah risov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Ivo Jan | Na pripravah slovenske reprezentance na svetovno prvenstvo bo za kondicijo v trenerskem štabu Iva Jana sodeloval tudi Kanadčan Brent Simon Linker. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Na pripravah slovenske reprezentance na svetovno prvenstvo bo za kondicijo v trenerskem štabu Iva Jana sodeloval tudi Kanadčan Brent Simon Linker.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca bo uradne skupne priprave na vrhunec sezone, svetovno prvenstvo drugega razreda, začela 15. aprila. Že prihodnji ponedeljek pa se bodo začeli pripravljati kandidati za reprezentanco, ki nimajo več klubskih obveznosti. Nad kondicijsko pripravo na Bledu bo bedel Kanadčan Brent Simon Linker.

Manj kot mesec dni je do svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, na katerem se bo med 29. aprilom in 5. majem slovenska reprezentanca v družbi gostitelja Kazahstana, Belorusije, Madžarske, Južne Koreje in Litve potegovala za eno od dveh vstopnic, ki zagotavljata vrnitev med elito.

Slovenski hokejisti bodo skupne priprave na prvenstvo začeli 15. aprila na Bledu, že dva tedna prej pa se bodo na Gorenjskem zbrali kandidati za nastop v Nur-Sultanu (nekdanji Astani), ki so že končali klubske obveznosti. Ti bodo začeli s prvimi pripravami, ki bodo namenjene zlasti vzdrževanju telesne pripravljenosti. Strokovnemu štabu se bo s tem namenom tako pridružil še kondicijski trener Brent Simon Linker. Kanadčan je sicer za kondicijsko pripravo v končani sezoni skrbel pri KHL-ovcu Torpedu iz Nižnega Novgoroda. Pri ruskem kolektivu je za vratarje skrbel zdajšnji pomočnik selektorja risov Iva Jana Klemen Mohorič, zanj pa je igral reprezentančni napadalec Robert Sabolič.

Hokejisti, ki so že končali klubske obveznosti, bodo priprave začeli v ponedeljek na Bledu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Hokejisti, ki so že končali klubske obveznosti, bodo priprave začeli v ponedeljek na Bledu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Kdo še igra?

Velik del reprezentantov je že končal klubske sezone. Kmalu jo bo tudi kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar. Pri Hokejski zvezi Slovenije so na februarskem domačem turnirju napovedali, da bodo v stik z njim stopili, ko ne bo več možnosti za končnico. Uradna odločitev o tem, ali bo pomagal reprezentanci, še ni znana. Od vratarjev je tako v igri še Matija Pintarič, ki je v petek finale francoskega prvenstva s soigralci Rouena odprl s porazom proti Grenoblu branilca Aleksandra Magovca.

Matija Pintarič
Sportal Novo priznanje za slovenskega vratarja

V Nemčiji je napadalec Rok Tičar še vedno v boju za polfinale lige DEL. Ali bodo zaigrali v polfinalu, bo jasno v nedeljo. Napadalec Jan Muršak v Švici z Bernom igra polfinale. Po dveh tekmah jim ne kaže dobro, izgubljajo z 0:2 v zmagah (igrajo na štiri zmage). Ken Ograjenšek je z Gradcem začel polfinalno serijo razširjenega avstrijskega prvenstva, Žiga Pavlin se s Češkimi Budjejovicami poteguje za napredovanje med češko elito. Člani Olimpije in Jesenic se pripravljajo na ponedeljkov začetek polfinala Alpske lige.

Red Bull Salzburg Vienna Capitals
Sportal Nov boleč poraz Ograjenškovih

Slovenci bodo v pripravah odigrali tri pripravljalne tekme, dve z Italijo in eno z Madžari, ki bodo njihov tekmec tudi na prvenstvu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenci bodo v pripravah odigrali tri pripravljalne tekme, dve z Italijo in eno z Madžari, ki bodo njihov tekmec tudi na prvenstvu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Tri pripravljalne tekme

Slovenci bodo v prihodnjih dveh tednih na Bledu tako opravili okoli deset treningov na ledu ter prav toliko "suhih" priprav. V sklopu drugega dela priprav pa so predvidene tri prijateljske tekme. Sedemnajstega aprila se bodo v Budimpešti pomerili z nasprotnikom s SP Madžarsko, 24. in 25. aprila pa se bodo na Bledu udarili z Italijani, ki so se lani vrnili v elitno divizijo.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance:

Sreda, 17. april, Budimpešta
19.00 Madžarska – Slovenija

Sreda, 24. april, Bled
19.00 Slovenija – Italija

Četrtek, 25. april, Bled
19.00 Slovenija – Italija

Preberite še:

Ne spreglejte