Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija finale

Torek, 1. 12. 2015, 11.52

8 let

Olimpija po zaspanem uvodu le strla železarje in osvojila premierni pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so v finalu Pokala Slovenije s 4:0 premagali Sij Acroni Jesenice in se veselili prve tovrstne lovorike v samostojni Sloveniji.

Potem ko so se Jeseničani in Ljubljančani zadnjič resneje udarili aprila na državnem prvenstvu, ko so železarji izkoristili Olimpijino nezainteresiranost in postali prvaki, sta moštvi tokrat palice pred lepo napolnjeno dvorano Podmežakla (zbralo se je dobrih 2.000 gledalcev) prekrižali na finalu pokala Slovenije.

Vloga favorita za premierno tovrstno lovoriko je bila v rokah zmajev. In na koncu so jo tudi upravičili, a gostitelji so se vsaj v prvih dveh tretjinah izkazali za dostojnega tekmeca, ki pa je bil preveč neučinkovit in premalo odločen pri zaključkih.

Niso izkoristili Olimpijinih daril

Kot je v zadnjih časih že navada na obračunih večnih tekmecev, so zeleno-beli v srečanje krenili manj zainteresirano kot domači, ki so že v uvodnih minutah morali enkrat na kazensko klop, a Olimpija ob power-playu ni uspela premagati Jureta Pavliča.

V nadaljevanju je imel še najlepšo priložnost Gregor Koblar, na drugi strani pa Miha Pesjak, a je danes še enkrat več odlični Olivier Roy plošček ujel. Nato pa so se začele črne minute zmajev, ki so si v dobrih šestih minutah privoščili pet izključitev. Med drugim je za nespametno kazen poskrbel Žiga Pešut, ki je, potem ko je Aleš Mušič ostal brez palice, svojo vrgel na led kar s klopi. Jeseničani so imeli skoraj tri minute dva igralca več, a velike prednosti niso znali izkoristiti.

Najbolj nevarni so bili Sašo Rajsar, Matevž Erman od daleč in Marjan Manfreda, ki je poskušal z odbitkom, a je Roy z zadnjimi močmi plošček zaustavil z nogo in poskrbel, da sta šli moštvi na prvi odmor z rezultatom 0:0.

Dva v vsaki za pokalno lovoriko

Olimpija je drugo tretjino začela bolj odločno, v šesti minuti je imela protinapad dva na ena, a se strel Jureta Sotlarja ni končal po njenih željah. Se je pa minuto zatem, ko je Maks Selan streljal skoraj z modre, Žiga Pešut pa se je v gneči pred golom dotaknil ploščka in ga pospravil za hrbet Pavliča. Jeseničani so pritisnili, na palici je imel izenačenje Aleš Remar, Rajsar pa se je sam pripeljal pred kanadskega čuvaja mreže, a ni izenačil.

Jeseniško neučinkovitost je v 32. minuti kaznoval Luka Kalan, ki je po podobni akciji kot pri prvem zadetku zvišal na 2:0. Še eno priložnost so imeli železarji pred iztekom druge tretjine, a Rajsar še enkrat več ni uspel razveseliti domačih navijačev, ki so na koncu ostali brez novega veselja po aprilu.

V zadnjem delu je rdeči četi zmanjkalo moči za kaj več kot poraz z 0:4, ki sta ga za Olimpijo – ta je do konca tekme stopnjevala ritem – v zadnjem delu potrdila Nik Pem in Roland Kaspitz. Prvi je v 55. minuti izkoristil zmedo jeseniške obrambe pred svojim golom in Pavliča premagal s strelom med nogama, avstrijski veteran pa je končni rezultat s strelom v prazno mrežo postavil v zadnji minuti tekme.

Olimpija, pri kateri se je brez prejetega zadetka (obranil je 30 strelov), izkazal Olivier Roy, je tako v vitrino pospravila premierni pokal oziroma bolje rečeno "krožnik", v obliki katerega je bila nagrada novega tekmovanja krovne hokejske organizacije.

Ne spreglejte