Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 14.06

8 let

Napeto do zadnjih sekund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 13. kroga lige Ebel premagali ZM Olimpijo s 4:3 (2:1, 2:1, 0:1).

Jeseniški hokejisti so se drugič v sezoni in prvič pred domačimi pristaši veselili zmage v velike slovenskem derbiju, razplet pa je bil podobno kot na prvi tekmi v Ljubljani tesen, saj je bila razlika na koncu le en gol.

Domači so v prvem delu hitro prišli do vodstva. Že v tretji minuti sta bila na klopi za kaznovane dva Olimpijina hokejista, Jeseničani pa so prednost 5-3 spremenili v vodstvo z 1:0, ko je bil pred golom natančen Conny Strömberg. Ljubljančani pa se niso predali, saj sta strela Kennyja Corupa in Jeremiaha Mccarthyja dobro zaposlila domačega vratarja Kristana, plošček pa je po udarcu Ralpha Intranuova tudi oplazil prečko. A so se v sedmi minuti povišanja vodstva veselili domači: sodnik je že dvignil roko za novo ljubljansko izključitev, ko je silovit strel branilca Mihe Rebolja z modre linije našel pot v mrežo Alexa Westlunda. Domače navijače pa je hitro, le 42 sekund kasneje, ohladil Nik Zupančič; ob njegovem natančnem strelu pod prečko je bil Kristan brez moči. Nato so sledila umirjene minute, ko sta moštvi izmenično imeli na klopi za kaznovane po enega moža, nevarnejše akcije pa so izpeljali Markus Matthiason in Jurij Goličič na domači ter Corupe in McCarthy na strani gostov. Tudi Egon Murič je dve minuti pred koncem izpeljal dober prodor, a brez pravega zaključka, za začimbo derbiju pa sta poskrbela Boštjan Groznik in Andrej Hebar, ki sta si skočila v lase.

Razgibana druga tretjina

Druga tretjina je bila izjemno razgibana. Začetek je bil po okusu domačih. Jeseničani so imeli v uvodu srednjega dela premoč, ki so jo tudi znali kronati z goli. Najprej je, podobno kot ob drugem zadetku, ob dvignjeni sodnikovi roki za izključitev na strani tekmecev zadel Stroemberg. Westlundu je bilo nato zelo vroče ob močnih strelih Borisa Pretnarja, Uroša Vidmarja in Mathiasona. V 26. minuti je za zeleno-bele dvakrat v isti akciji poskušal Murič, a je prvič meril čez gol, drugič pa je Kristan branil. A že v naslednjem napadu so domači prednost povišali na 4:1, vratar gostov je bil zakrit in plošček po strelu Bekarja je končal za njegovim hrbtom. Ko je že kazalo na Olimpijin zlom, je priključek ujel Avgustinčič z golom ob številčni prednosti v 33. minuti, potem ko so bili prej celo nevarnejši Jeseničani z igralcem manj. Bekar se je po napaki Kevina Mitchella sam znašel pred golom Ljubljančanov, a ni znal premagati Westlunda. Domači so v 34. minuti dosegli še peti gol: Westlund ni pokril ploščka pred svojimi vrati, domači so ga potisnili v mrežo, toda sodnik Berneker ga je razveljavil, saj je bil, čeprav regularen, dosežen po njegovem žvižgu. Matthiasson je v 38. minuti dvakrat nevarno zapretil Westlundu, veliko prednost pa so domači dočakali v 39. minuti, saj je Ryan Jardine dobil petminutno kazen.

Pet minut z igralcem več neizkoriščenih

Toda teh pet minut z igralcem več je ostalo neizkoriščenih, čeprav je Damjan Dervarič z modre linije zadel prečko, še več: Intranuovo in Tomaž Vnuk sta izvedla hiter protinapad ob razmerju 4-5, a je bil Kristan dovolj zbran. Intranuovo je bil nevaren še štiri minute kasneje, ob številčni prednosti v 52. minuti pa je bil za goste za delček sekunde pred vrati prepozen Corupe. Toda domači so zdržali nalete Ljubljančanov in uspešno branili dva gola prednosti. Gostom je vse bolj zmanjkovalo časa za morebiten preobrat, čeprav so bili tudi ob koncu zadnje tretjine nekoliko boljši, domači navijači pa so z metanjem predmetov na led že dve minuti pred koncem začeli proslavljati zmago v derbiju. Toda morali so še počakati, kajti dve minuti in 15 sekund pred koncem je Olimpija poskusila še zadnjo možnost, igro brez vratarja, ob izključitvi na domači strani pa se jim je tvegan poskus obrestoval, saj je Corupe znižal na 3:4. Do konca je ostalo še minuto in 14 sekund, premalo, da bi Olimpija, ki je še vedno igrala s šestimi igralci v polju in praznimi vrati, še izsilila podaljšek in ostalo je pri veliki zmagi Jesenic.

Ne spreglejte