Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2014,
20.29

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Beljak

Sreda, 1. 1. 2014, 20.29

1 leto, 4 mesece

Ljubljanski hokejisti so tudi leto 2014 začeli s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi lige Ebel v Beljaku izgubili z ekipo VSV z 2:3 (1:1, 1:0, 0:2).

Ljubljanski hokejisti so tudi leto 2014 začeli tako, kot so končali 2013, s porazom. Tokrat so morali priznati premoč Beljačanom, pa čeprav so bili blizu uspeha in vodili še po dveh tretjinah, na koncu pa izgubili z enakim izidom kot že na treh prejšnjih tekmah, z 2:3.

Beljak je v zadnjem času eden najtežjih tekmecev zeleno-belih. Ne le, ker so se na drugi strani Karavank v zadnjih sezonah znašli številni akterji iz Olimpijinih zasedb zadnjih let, tudi trener Hannu Järvenpää, pač pa tudi zaradi izidov v tej sezoni. Do danes sta ekipi odigrali dve tekmi in obe so Korošci visoko dobili, domačo celo z 8:0, kar je bil eden najhujših porazov zmajev v tem tekmovanju, v Tivoliju pa je bilo 1:7.

Tretji obračun v sezoni je bil precej bolj enakovreden. Ljubljančani so bili tisti, ki so prvi napade kronali z zadetkom, nekdanjega vratarja zeleno-belih Jeana Philippa Lamoureuxa je premagal Gregor Koblar v šesti minuti, ko je imela na ledu domača ekipa igralca manj. Ob koncu uvodne tretjine pa so Beljačani premagali Jerryja Kuhna, tudi pri tem golu so bili tekmeci na ledu z igralcem manj.

V nadaljevanju so zmaji strnili obrambne vrste, dobro pa je bil razpoložen tudi Kuhn. Ta je ustavil vse nevarne poskuse domačih, tudi ob številčni prednosti, nato pa je domače navijače utišal Aleš Mušič z zadetkom iz bližine v 36. minuti. Minimalno vodstvo so slovenski hokejisti obdržali tudi še v prvi polovici zadnje tretjine, čeprav so domači močno pritiskali in iskali izenačenje. A zdelo se je, da so gostje bližje točki ali celo obema, Gal Koren je v 42. minuti zapravil še priložnost za povišanje vodstva.

Nato pa je stvari v svoje roke vzel Marco Pewal. V 48. minuti je najprej po strelu Johna Hughesa preusmeril plošček za hrbet Kuhna, nato pa je tri minute pozneje isti beljaški napad uprizoril še eno nevarno akcijo in izid je bil 3:2. Gostje so ob koncu poskušali na vse načine izenačiti, tudi brez vratarja in s šestimi igralci, a je ostalo pri tesnem porazu.

V petek bodo Ljubljančani igrali zadnjo domačo tekmo rednega dela proti Dornbirnu, saj bodo nato 10. in 12. januarja zadnji tekmi igrali v Sarajevu, kjer bodo gostili prav današnje tekmece Beljačane in Celovčane.

Ne spreglejte