Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
22.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 22.27

8 let, 1 mesec

Linz zadeval z igralcem več in zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po krajšem reprezentančnem premoru je Zavarovalnica Maribor Olimpija v torek nadaljevala s tekmovanjem v hokejski ligi EBEL.

"Zmaji" potrebovali le 40 sekund za zadetek

"Zmaji" so pričeli tekmo v Linzu fantastično, saj so ob igralcu več zadeli za 1:0 po vsega 40 sekundah igre, ko se je po podaji Raffaela Intranuova med strelce vpisal Tomaž Vnuk. Le dve minuti zatem je imela Olimpija znova igrala več, spet pa se je akcija zaključila s strelom Vnuka, le da je bil tokrat vratar Jürgen Penker na mestu. V šesti minuti so imeli nato domači igralci na ledu prvič igralca več in močno pritisnili, Viktors Ignatjevs pa je zadel vratnico.

V 10. minuti je Linz ob igralcu več prišel do izenačenja - tudi drugič je bil izključen Jeremiah McCarthy. Gregor Baumgartner je preigral dva branilca in ugnal še vratarja Alexa Westlunda ter izenačil na 1:1. V nadaljevanju so imeli domači še dve lepi priložnosti, a je bil Westlund na mestu. Je pa Linz povišal na 2:1, ko je v gneči pred vrati Olimpije plošček v gol potisnil Mark Szücs. Do konca tretjine sta si obe ekipi pripravili še nekaj priložnosti, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Linz pletel mrežo

V uvodnih minutah druge tretjine so bili domači igralci nekoliko konkretnejši, "zeleno-beli" pa so svoje priložnosti iskali iz protinapadov. Pred vrati gostov je bilo vroče tudi v 26. in 27. minuti, ko je imel Linz igralca več. Ko so bile moči izenačene, je v nasprotno tretjine lepo prodrl Vnuk, ki je tudi iztržil izključitev nasprotnega igralca. Vendar pa je "power-play" trajal vsega 20 sekund, saj je Jaka Avgustinčič napravil prekršek.

Linz je bil nato veliko podjetnejši, pletel mrežo okoli vrat Olimpije, imel tudi nekaj lepih priložnosti, a je bil Westlund vedno na mestu. "Zmaji" so na drugi strani iskali priložnost predvsem iz protinapadov, še najresnejšo akcijo pa sta v 31. minuti izvedla Dejan Kontrec in Nik Zupančič, ki se je končala s strelom slednjega.

Yarema zadel zunanji del mreže

V zadnji tretjini je imela Olimpija po vsega 15 sekundah priložnost prek Brandana Yareme, ki je zadel zunanji del mreže. Nekaj minut kasneje so imeli domači igralca več na ledu. Najprej je Philippu Lukasu vratar "zmajev" strel ubranil, vendar je kapetan Linza prišel do svojega ploščka, našel na drugi strani Baumgartnerja, ki je iz prve povišal na 3:1.

Igra je bila v tem delu veliko bolj izenačena kot v drugi tretjini, pri gostih sta bila nevarna Zupančič in Yarema. V 55. minuti je imela Olimpija 57 sekund dva igralca več na ledu, prišla pa je le do dveh strelov, ki ju je sprožil Kevin Mitchell. Dve minuti pred koncem bi lahko Gerd Gruber dokončno odločil zmagovalca, vendar je zgrešil prazna vrata. Manj kot minuto zatem je imel solo prodor Baumgartner, vendar ni bil uspešen. V zadnji minuti so "zeleno-beli" poizkušali tudi brez vratarja, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Ne spreglejte