Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
7.45

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Colorado Avalanche liga NHL

Četrtek, 2. 11. 2023, 7.45

6 mesecev, 2 tedna

Liga NHL, 1. november

Colorado po sedmi zmagi ostaja na vrhu centralne divizije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Colorado Avalanche | Hokejisti Colorado Avalanche so po dveh porazih dosegli sedmo zmago sezone, s katero so ostali na vrhu centralne divizije. | Foto Reuters

Hokejisti Colorado Avalanche so po dveh porazih dosegli sedmo zmago sezone, s katero so ostali na vrhu centralne divizije.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so odigrali štiri teme. Na ledu so bili tudi hokejisti Colorado Avalanche, ki so dosegli sedmo zmago v sezoni. Tokrat so na domačem ledu premagali St. Louis Blues s 4:1. Colorado ostaja vodilni v centralni diviziji, tik za njim so Dallas Stars, ki so v gosteh tesno premagali Calgary, zmagali pa so še Anaheim Ducks in Buffalo Sabres.

Anže Kopitar
Sportal Uspešna noč čarovnic za Kopitarjeve, Englund do prvega gola #video

Vratar Ivan Prosvetov je v svojem prvem nastopu za Colorado zbral 27 obramb, medtem ko je Mikko Rantanen dosegel gol in podajo. Poleg Rantanena so gole dosegli še Ross Colton, Artturi Lehkonen in Bowen Byram. Colorado se je s to zmago izognil tretjemu zaporednemu porazu in ostal na prvem mestu centralne divizije. Na naslednji tekmi se bo pomeril z vodilnimi na zahodu, branilci naslova iz Vegasa.

Točko manj od Colorada ima drugo moštvo centralne divizije Dallas Stars, ki je na gostovanju pri Calgary Flames doseglo tesno zmago. Odločilna je bil druga tretjina, v kateri je teksaška zasedba s tremi goli ušla na 4:2 in vodstvo zadržala do konca srečanja. Domačim se je še uspelo približati, podaljška in vsaj točke pa jim ni uspelo izsiliti.

Še bolj vroče je bilo v Kaliforniji, kjer so Arizona Coyotes v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom 3:2, a je Leo Carlsson zadel za izenačenje Anaheima. Do konca rednega dela golov ni bilo več, sledil je podaljšek, v njem pa gol Troya Terryja za domačo zmago s 4:3.

Hokejisti Buffalo Sabres so peto zmago sezone dosegli na gostovanju pri Philadelphii, kjer je po 40 minutah na semaforju pisalo 2:2, v zadnji tretjini pa so gostje zadeli še trikrat - zadnji zadetek v nebranjen gol - in odpeljali zmago.

Anže Kopitar in druščina Los Angeles Kings v gosteh še ne poznajo poraza. V četrtek bodo peto gostujočo zmago lovili pri Senatorjih iz Ottawe. | Foto: Reuters Anže Kopitar in druščina Los Angeles Kings v gosteh še ne poznajo poraza. V četrtek bodo peto gostujočo zmago lovili pri Senatorjih iz Ottawe. Foto: Reuters

Bodo Kralji v gosteh ostali neporaženi?

Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko gostujejo v Ottawi. Kralji so najboljša gostujoča ekipa, zmagali so na vseh štirih gostovanjih nove sezone. Na računu imajo pet zmag, dva poraza po rednem delu in dva po podaljšku.

Liga NHL, 1. november:

Lestvica:

Charlie McAvoy Boston
Sportal Montreal namučil prvake, Boston do zmage po podaljšku
Ne spreglejte