Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
14.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Vidmar Aleš Mušič Sapa Fehervar VSV Beljak Žiga Pance Mark Čepon Nik Simšič Sašo Rajsar Gašper Krošelj Luka Gračnar Ken Ograjenšek Miha Štebih Miha Verlič Mitja Robar Dornbirn Graz 99ers Medveščak Zagreb KAC Celovec Red Bull Salzburg liga EBEL

Nedelja, 1. 10. 2017, 14.52

6 let, 7 mesecev

Liga EBEL, 28. september–1. oktober

Le Verlič spet premalo za zmago, slovenski trio zmagovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miha Verlič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trije Slovenci so se v nedeljo veselili zmag v 8. krogu lige EBEL. Najboljši strelec tekmovanja Miha Verlič je spet zadel, a je bil ob porazu z 1:3 proti Dunaju edini strelski junak Beljaka. Korošci ne najdejo poti iz krize, izgubili so še četrtič zapored.

Dogajanje v 8. krogu

Hokejisti Fehervarja so gostovali pri Linzu in tesno izgubili, končnih 3:2 je postavil slovenski napadalec Aleš Mušič. Potem ko je Gradec Kena Ograjenška v petek po izjemnem preobratu ugnal Bolzano, se je v nedeljo veselil še pri Dornbirnu Žige Panceta. Ograjenšek je k zmagi na 'slovenskem' obračunu prispeval podajo.  

Še en slovenski obračun se je zgodil na Solnograškem, kjer je Salzburg vratarja Luke Gračnarja s 3:1 ugnal Medveščak poškodovanega Gašperja Krošlja, Saše Rajsarja, Nika Simšiča in Marka Čepona. Gračnar je ob zmagi zaustavil 32 strelov od 33.

Zmage se je veselil tudi Celovec Mitje Robarja, ki je doma s 3:2 ugnal Innsbruck, slovenski branilec je v statistiko vpisal podajo ob izenačenju na 1:1.

Nič kaj veselo pa ni zadnje čase v Beljaku. Korošci so izgubili že četrtič zapored. Tokrat so bili od njih s 3:1 boljši aktualni prvaki Dunajčani, ki so po sedmih tekmah stoodstotni. Edini zadetek za vodstvo Beljaka je dosegel kdo drug kot z osmimi zadetki na osmih tekmah najboljši strelec tekmovanja Miha Verlič, za katerega je bilo pred obračunom zaradi bolezni igranje celo vprašljivo.

Znojmo je bil s 4:2 uspešen pri zadnjem Bolzanu.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 7 tekem – 21 točk
  2. Black Wings Linz 8 – 16
  3. Znojmo 8 – 15
  4. Innsbruck 8 – 14
  5. Red Bull Salzburg 8 – 12
  6. KAC Celovec 8 – 12
  7. Graz 99ers 8 – 11
  8. VSV Beljak 8 – 9
  9. Medveščak 7 – 8
  10. Dornbirn 8 – 8
  11. Fehervar 8 – 8
  12. Bolzano 8 – 7

Dogajanje v 7. krogu

Hokejisti Fehervarja so po treh porazih v petek le dočakali zmago (2:1). Z dvema zadetkoma, sploh prvima v dresu madžarskega moštva, jim jo je prinesel slovenski napadalec Aleš Mušič. Ta je na obračunu s Salzburgom plošček obakrat pospravil za hrbet reprezentančnega soigralca Luke Gračnarja.

Aleš Mušič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Mušič je prvič zadel v 27. minuti, nato pa ob igralcu več v 53. zvišal na 2:0. Salzburžanom je do konca srečanja uspelo znižati prednost, a vse tri točke so ostale na Madžarskem. Za rdeče bike je vso tekmo branil Luka Gračnar in zaustavil 21 strelov od 23.

Po petih tekmah brez točke so te le dosegli člani Dornbirna, za katere igra tudi Žiga Pance. Buldogi so na domačem terenu premagali Beljak, za katerega je spet zadel najboljši strelec tekmovanja Miha Verlič, a se na koncu s soigralci ni mogel veseliti zmage. Korošci so izgubili še tretjič zapored.

Dvakrat v navidezno izgubljenem položaju, a so se vrnili in zmagali

Gledalci v dvorani Merkur Eisstadion v Gradcu so tokrat prišli na svoj račun. Večina od okoli 1.800 ljubiteljev hokeja sicer v prvih 25 minutah ni bila navdušena, saj so graški panterji, za katere igra slovenski napadalec Ken Ograjenšek (dve podaji), po dobri tretjini proti Bolzanu zaostajali že z 1:5.

Ken Ograjenšek se veseli zmage po velikem preobratu proti Bolzanu. | Foto: Sportida Ken Ograjenšek se veseli zmage po velikem preobratu proti Bolzanu. Foto: Sportida

Ko se je že zdelo, da so v izgubljenem položaju, so se s tremi zadetki približali na 4:5 in spet tesno dihali za ovratnik Italijanom. A ti so v nadaljevanju spet ušli in šest minut pred koncem rednega dela vodili z lepo prednostjo (4:7). Gostitelji se niso dali, zadeli so še trikrat in šest sekund pred koncem izsilili podaljšek. V tem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli, po katerih so se veselili Ograjenšek in druščina.

Innsbruck je v soboto s kar 7:1 odpravil Znojmo, neporaženi prvaki z Dunaja in člani Medveščaka pa bodo v sedmem krogu palice prekrižali šele decembra.

Dvoboj vratarjev v Linzu

Sedmi krog lige EBEL sta že v četrtek odprla Celovec Mitje Robarja in Linz. Obračun na Koroškem sta zaznamovala vratarja David Madlener in Michael Ouzas, ki sta neumorno zaustavljala strele nasprotnikov. Vse do 58. minute sta mreži mirovali, nato pa je Madlenerja, ki je zaustavil 35 strelov od 36, premagal Jacob Dowell in postavil končni izid. Ouzas je bil pri svojem delu stoodstoten, ubranil je vseh 34 strelov.

 

 
 
 
Ne spreglejte