Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
20.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 20.52

8 let

Kopitarjevi ''Kralji'' ukrotili ''Panterje''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo odigranih osem obračunov, Los Angeles Kings so ugnali moštvo Florida Panthers (2:1), pri čemer je Anže Kopitar za ''Kralje'' prispeval podajo.

Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 20 minut in v tem času v statistiko vpisal podajo ter strel na gol. Zadetka sta dosegla Dustin Brown in branilec Jack Johnson. V Los Angelesu je blestel zlasti vratar Jonathan Quick, ki je zbral kar 41 obramb, kralji pa so v pacifiški skupini na drugem mestu s točko zaostanka za Dallasom.

Edini gol za goste je dosegel Sean Bergenheim, vratar panterjev Jose Theodore pa je zaustavil 23 strelov. To je bil za panterje še sedmi zaporedni poraz proti kraljem, saj proti tej ekipi niso zmagali že od 27. novembra 2002.

"To je res super za 'Quickieja', da se je tako izkazal, vendar mu moramo soigralci bolj pomagati, če želimo igrati bolje. Tekmeci so imeli veliko priložnosti z igralcem več, a danes smo jih precej uspešno zaustavljali," je po tekmi dejal strelec prvega zadetka, ko je podajo vpisal tudi Kopitar, kapetan Brown.

"Danes res nismo igrali najboljše in igra ni bila lepa. Poleg tega smo med tekmo izgubili dva igralca, kar ni lahko. Kljub temu smo našli pot do zmage," je dodal Brown. Kralji so namreč najprej izgubili branilca Willieja Mitchella, ki se je poškodoval v prvem nastopu na ledu in se nato ni več vrnil v igro, nato pa je zaradi poškodbe celotno zadnjo tretjino na klopi "odsedel" še Mike Richards, ki je v prejšnjih desetih tekmah za kralje zabil kar devet golov.

Na preostalih tekmah so Pittsburgh Penguins gostovali v prestolnici in z 2:1 premagali Washington Capitals, tako da novi trener moštva Dale Hunter še naprej ostaja brez zmage. Odločilni zadetek za zmago pingvinov je v zadnji tretjini zabil Chris Kunitz. Domači poraz so vpisali tudi hokejisti moštva Carolina Hurricanes, ki so s 3:5 klonili proti New York Rangers. Ryan McDonagh, Marian Gaborik in Sean Avery so za goste zadeli v štirih minutah in pol druge tretjine in s tem odločili tekmo v prid rangerjev, za katere je bila to še četrta zaporedna zmaga.

V Teksasu so Dallas Stars premagali (3:2) Ottawa Senators in tako v pacifiški skupini ohranili točko prednosti (31) pred Los Angeles Kings. Tekmo je odločil zadetek Erica Nystroma 2:20 pred koncem rednega dela. Winnipeg Jets so v domači dvorani z 1:0 premagali Phoenix Coyotes. Domači vratar Ondrej Pavelec je zbral 33 obramb, za zmago pa je zadel Bryan Little že v uvodni tretjini.

Calgary Flames so po kazenskih strelih s 3:4 izgubili proti Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks pa so razveselili domače navijače, saj so po izvajanju kazenskih strelov slavili zmag (4:3) nad Montreal Canadiens. Vancouve Canucks so s 5:6 izgubili proti Nashville Predators in tako po petih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz.


Liga NHL, 1. december:

Los Angeles Kings : Florida Panthers 2:1 Johnson, Brown, Kopitar podaja; Bergenheim

Vancouver Canucks : Nashville Predators 5:6 Hodgson, Sedin, Volpatti, Burrows, Hansen; Fisher 2, Legwand, Weber, Tootoo, Wilson

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 1:2 Chimera; Adams, Kunitz

Carolina Hurricanes : New York Rangers 3:5 Tlusty, Skinner, Joslin; Callahan, McDonagh, Gaborik, Avery, Sauer

Winnipeg Jets : Phoenix Coyotes 1:0 Little

Dallas Stars : Ottawa Senators 3:2 Ott, Dvorak, Nystrom; Condra, Michalek

Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 3:4* Stempniak, Bourque, Comeau; Nash 2, Vermette, Nikitin

San Jose Sharks : Montreal Canadiens 4:3* McGinn, Couture, Clowe; Cammalleri, Desharnais, Cole

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte