Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 3. 2012,
17.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 10. 3. 2012, 17.02

8 let, 1 mesec

Kopitarjevi kraljevali v Chicagu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL so Anže Kopitar in njegovi LA Kings v gosteh po kazenskih strelih ugnali Chicago (2:3). Kopitar se v rednem delu ni vpisal med strelce ali podajalce.

''Kralji'' se še naprej krčevito borijo za uvrstitev v končnico, trenutno zasedajo deveto mesto, kar jim ne prinaša napredovanja, vendar imajo enako število točk kot osmouvrščeni Calgary. V Chicagu so prišli do izjemno pomembne zmage, med vratnicami je bil odličen Jonathan Quick (35 obramb), ki je v ključnih trenutkih preprečil veselje domačinom. Los Angeles je prišel v vodstvo že v drugi minuti, v polno je zadel Slava Vojnov. V drugi tretjini sta padla dva zadetka, najprej je na 1:1 izenačil Marcus Kruger, Kings pa je v vodstvo vnovič popeljal Jeff Carter. V zadnji tretjini je na 2:2 izenačil Patrick Kane. Zmagovalca so dali kazenski streli, v šesti seriji je zmagovalca odločil Mike Richards.

Pozitiven niz pa nadaljujejo hokejisti Pittsburgha, ki so prišli že do devete zaporedne zmage, s 5:2 so bili boljši od Bostona. Že v prvi tretjini so dosegli tri zadetke in praktično že odločili zmagovalca. Blestela sta James Neal z zadetkom in dvema podajama ter najučinkovitejši igralec lige Jevgenij Malkin, ki je prispeval tri podaje. Washington je prišel do pomembne zmage pri boju za končnico, na vzhodu zaseda osmo mesto, z 2:0 pa je ugnal Toronto, kateremu se nadaljevanje tekmovanja vedno bolj odmika. Z enakim izidom se je zmage veselila Florida, ki je bila boljša od Caroline. St. Louis se je veselil pete zaporedne zmage, z 2:1 je bil boljši od najslabše ekipe lige iz Columbusa. V mestnem obračunu med Rangers in Islanders je bilo zelo napeto, prvi pa so prišli do zmage šele v podaljšku, Marian Gaborik je odločilni zadetek dosegel šest sekund pred piskom sirene. Devils so s 4:1 ugnali Philadelphio in jo ujeli na lestvici, Calgary pa je s 4:3 premagal Minnesoto.


Liga NHL, 11. marec:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 2:3* Kruger, Kane; Voynov, Carter

New York Rangers : New York Islanders 4:3** Richards 2, Gaborik, Boyle; Tavares, Moulson, MacDonald New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 4:1 Elias, Volčenkov, Kovalčuk, Parise; Giroux

Minnesota Wild : Calgary Flames 3:4 Christensen 2; Setoguči; Iginla, Baertschi, Glencross, Jokinen

Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues 1:2 Letestu; Berglund, Perron

Florida Panthers : Carolina Hurricanes 2:0 Fleischmann, Goc

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 2:0 Laich, Perreault

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 5:2 Asham, Niskanen, Neal, Kunitz, Dupuis; Krejci 2

*-po kazenski strelih **-po podaljšku

Ne spreglejte