Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2013,
17.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Edmonton Oilers

Nedelja, 27. 10. 2013, 17.08

8 let, 1 mesec

Kopitar junaško: bil je mož odločitve (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so na domačem ledu po kazenskih strelih premagali Edmonton. Kot zadnji je plošček v mrežo poslal slovenski hokejist Anže Kopitar.

Če so Kralji na zadnji tekmi že v prvi tretjini zabili štiri gole, jim tokrat ni šlo vse po načrtih, saj jim je kljub 48 strelom proti vratom razpoloženega Richarda Bachmana v rednem delu uspelo zadeti le enkrat. "Tako pač je. Zadnjič smo že v prvem delu štirikrat zadeli, tokrat nam plošček ni hotel v mrežo. A neučinkovitost te ne sme ustaviti. Poskušati moraš naprej, enkrat boš že zadel. Če lahko 48 ustreliš proti nasprotniku, to pomeni, da si nekaj že naredil dobro," se je Hrušičan dotaknil neučinkovitosti. Junak v vratih Edmontona, ki je priložnost dobil zaradi vnetega gležnja Devana Dubnyka in ker po sobotnem porazu niso želeli med vratnici nemudoma spet postaviti LaBarbere, je imel po srečanju mešane občutke: "Želeli smo ugoden rezultat. Dobili smo veliko točko. A žal po kazenskih strelih izgubili. Vsekakor smo hoteli zmagati, zato je prisotno tudi razočaranje."

Z odličnimi predstavami nadaljujejo "morski psi" iz San Joseja, ki so vknjižili že deseto zmago in kraljujejo na vrhu lestvice lige NHL. Tokrat so s 5:2 odpravili Senatorje, zahvale za zmago gredo čuvaju mreže Alexu Stalocku, ki mu je strateg Todd McLellan prvič v letošnji sezoni zaupal naloge med vratnicama. Američan je ubranil 38 od 40 strelov. Le točko za San Josejem je Colorado, ki pod Patrickom Royjem še naprej zmaguje. V nedeljo so tudi oni prišli do desete zmage v sezoni, in sicer so si jo priigrali v zadnji tretjini, ko sta upe Winnipega pokopala Jan Hejda in Paul Stastny. Tesno je bilo na tekmi med Tampo Bay, ki ji je zmago (4:3) nad Panterji po kazenskih strelih prinesel Steven Stamkos, ki je sicer zadel že v rednem delu. S 4:3 so slavili tudi Rački, zmagoviti zadetek proti Columbusu je v 58. minuti prispeval Corey Perry.

Ne spreglejte