Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
18.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 18.38

8 let, 1 mesec

Jeseničani boljši od Innsbrucka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so v vnaprej odigrani tekmi 30. kroga lige Ebel premagali Innsbruck s 3:2 (0:0, 1:0, 2:2).

Jeseniški trener Kim Collins je bil pred tekmo prvič v sezoni v dilemi, kateremu igralcu bo namenil počitek, kajti na ponedeljkovem treningu je imel na voljo vse igralce, potem ko se je Gregor Polončič vrnil iz bolniške postelje, Damjan Dervarič pa je bil prav tako nared po mesecu odsotnosti, ko je na tekmi proti Salzburgu utrpel pretres možganov. Zato so v garderobi ostali Marjan Manfreda, Aleš Remar in Mitja Sotlar. V vrata gostov se je po poškodbi vrnil Seamus Kotyk.

"Specialiteta" železarjev

Po prvem sodniškem metu so gostje zelo hitro prišli do prve priložnosti, ki se je ponudila Tomažu Razingarju, a je bil domači vratar Robert Kristan zanesljiv, tako kot tudi celo prvo tretjino, kljub številnim strelom tekmecev. A tudi domači napadalci pri strelih niso zaostajali, vendar se tudi mreža gostov ni zatresla, neodločen rezultat prvega dela pa je bil kar pravičen, saj sta bili moštvi po strelih (15:14 za Acroni) zelo izenačeni. Nadaljevanje v drugem delu je postreglo s taktičnim bojem, oboji pa so igrali zelo previdno, brez nepotrebnih napak v obrambi, kjer sta svoje dodajala še oba vratarja. Tako domači kakor tudi gostje so bili nemočni ob številčni prednosti, a le do 37. minute, ko je jeseniško četo ob igralcu več v vodstvo popeljal Conny Strömberg.

Železarji so zadnjo tretjino začeli z igralcem manj, a so svojo letošnjo "specialiteto" spet kronali z zadetkom, za katerega je po lepi akciji Mitje Robarja in Polončiča končal Jurij Goličič za mirno nadaljevanje. Vendar se gostje s Tirolskega niso predali, novega zaleta jim je dal zadetek Craiga Darbyja, a je Jurij Goličič domače po imenitni podaji Strömberga vnovič popeljal na +2. Vendar tekma še zdaleč ni bila odločena, gostje so pritisnili, štiri minute pred koncem prišli vnovič le na gol zaostanka, kar je napovedovalo zanimiv razplet, toda Železarji so vzdržali vse pritiske. Gostom ni šlo tudi brez Kotyka, zadnji pisk sirene pa je naznanil, da so hokejisti Acronija zabeležili še 18. zmago in se učvrstili na svojem mestu na lestvici tik pod vrhom.

Ne spreglejte