Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sidney Crosby Pittsburgh Penguins Edmonton Oilers

Nedelja, 1. 11. 2015, 16.18

8 let

Getzlaf po vrnitvi po operaciji slepiča podajal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petek je prinesel šest obračunov. V Edmontonu so Pittsburžani s Sidneyjem Crosbyjem na čelu zmagali z 2:1.

Anaheimu v tej sezoni ne gre po načrtih. Na 13 tekmah so vpisali komaj štiri zmage in imajo šest točk manj od vodilnih kraljev.

Detroit Red Wings je zmagal pri najslabši ekipi lige NHL Toronto Maple Leafs po podaljšku z 2:1 z golom Jakuba Kindla. Pomemben mejnik je dosegel Henrik Zetterberg, ki je zabil v prvi tretjini in skupno vpisal svoj še 300. karierni zadetek.

Aktualni prvaki lige NHL so izgubili v gosteh pri New Jersey Devils z 2:4, vodilna ekipa centralne skupine Dallas Stars je za drugo zmago po vrsti premagala Carolina Hurricanes s 4:1. Zmagoviti val so zajahali tudi hokejisti New York Rangers, ki so s četrto zmago po vrsti, z 2:1 so ugnali Colorado Avalanche, prevzeli vodstvo v metropolitanski skupini.

Mladi junak več mesecev brez hokeja

Ljubitelji kanadskega Edmontona so upali, da bodo danes na delu lahko spremljali svojega junaka, komaj 18-letnega Connorja McDavida, ki ga je klub na zadnjem naboru izbral kot prvega in mu takoj ponudil možnost igranja. Najstnik je hitro dokazal, da spada na veliko hokejsko sceno, a bo preteklo še kar nekaj časa, preden se bo nanjo vrnil. Connor bi moral danes pričakati hokejista, s katerim so ga hokejski strokovnjaki onkraj Atlantika primerjali še pred naborom, a bo palico s Sidneyjem Crosbyjem prekrižal verjetno šele v prihodnji sezoni. Mladenič jo je namreč na torkovem obračunu s Philadelphio ob trku z dvema nasprotnikovima branilcema hudo skupil. Zlomil si je levo ključnico, okrevanje po operaciji pa naj bi trajalo nekaj mesecev.

"Vse bolj in bolj je bilo vidno, da se je v ligi počutil vse bolj domače, res škoda za nesrečno poškodbo. Največkrat v ogrado priletiš sam, on pa je še z dvema hokejistoma. Upam, da bo kmalu okreval in se vrnil," je dejal Crosby, oglasila pa se je tudi ikona Edmontona Wayne Gretzky: "Dokazal je dve stvari, in sicer da spada v ligo NHL in da je elitni igralec. Vsakič ko je bil na ledu, je dodal vrednost. Nedvomno je pomemben del ekipe in zato je njegova poškodba še toliko bolj pogubna za vse." Prvič po poškodbi, ki jo je skupil na pripravljalni tekmi konec septembra, pa je za Edmonton zaigral Jordan Eberle.

Ne spreglejte