Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
7.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Fabian Dahlem HDD Olimpija liga EBEL

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 7.05

6 let, 7 mesecev

Fabian Dahlem po odhodu: Olimpiji želim najboljše. Stvari se bodo izboljšale.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Prepričan sem, da Olimpijo čaka svetla prihodnost. Verjetno sledi še nekaj težkih tednov, a v prihodnje se bodo stvari izboljšale," je po slovesu od Olimpije dejal njen nekdanji trener Fabian Dahlem.

Ljubljanski hokejski klub, ki je že več sezon daleč od svojih najboljših časov in ki v razširjenem avstrijskem prvenstvu zaradi starih grehov životari, je v nedeljo doživel nov poraz v negativnem nizu. A 38. poraz na 48. tekmi te sezone ni bil prav presenetljiv. V Tivoliju je namreč gostoval bogati Celovec, ki se krčevito bojuje, da bi ubežal blamaži in da ne bi ostal brez končnice. Olimpija se je Korošcem zoperstavila z le 17 igralci, vsemi Slovenci, saj naj bi bili preostali trije tujci, ki še vztrajajo v Tivoliju, poškodovani oziroma oboleli. Severni sosedi so se ob koncu veselili tesne zmage s 3:2.

Če kdaj, bi ga pričakovali že prej

Če poraz ni presenetil, pa je po njem s povsem nepričakovano potezo postregel Fabian Dahlem. Nemški strateg, ki je vodenje Olimpije prevzel pred sezono 2014/15, v tej pa mu je ob trenerski vlogi pripadla še vloga športnega direktorja, je naznanil slovo. Slovo, ki bi ga od njega prej pričakovali pred meseci, ko so mu vrata večkrat pokazali navijači, ko so nanizali 11 porazov in ko se je na glas govorilo o skrhanih odnosih med igralci in klenim Nemcem. Nikakor pa ne šest tekem pred koncem Olimpijine mednarodne sezone.

Sploh zato, ker je še pred dobrim tednom s ponosom zagotavljal, da ima ta ekipa "jajca" (ali "cojones", kot se je izrazil tudi v španščini), in večkrat govoril o njeni dolgoročni prihodnosti, katere temelje je začel postavljati. Ob poslušanju njegovih besed se je zdelo, kot da ima v Ljubljani namen vztrajati in vztrajati. Kot je vztrajal tudi po zadnji sezoni, pa čeprav mu je pred očmi vse razpadalo. "Ne bi se vrnil, če ne bi verjel, da bodo stvari letos urejene," je takrat razmišljal v Sportalovem intervjuju in se ob tem zagotovo zavedal, da se stvari čez noč ne bodo uredile.

Hvaležen za priložnost, verjame v svetlo prihodnost

A po vodenju Olimpije na 102 EBEL-ligaških tekmah, 27 zmagah in 75 porazih se je odločil, da zapusti zmajevo gnezdo. "Zaradi osebnih stvari sem bil nekako prisiljen narediti ta korak. Počutim se grozno, sploh zaradi ekipe. Ta ekipa si zasluži veliko boljše stvari. Gre za izjemno skupino fantov, s katerimi bi skoraj spisali zgodovino – skoraj bi z le slovenskimi fanti dobili tekmo v ligi EBEL, kar bi bilo odlično. Ta poraz je kot zmaga," je po nedeljskem srečanju misli v klubski diktafon strnil 50-letnik.

"Zelo sem hvaležen za priložnost, ki sem jo dobil tukaj. Hvaležen sem Marku Popoviču (predsedniku Olimpije, op. a.), najbolj zvesti osebi Bojanu Zajcu in vsem preostalim ljudem okoli ekipe, ki so me vedno spodbujali. Bilo mi je v veselje delati tu. Prepričan sem, da Olimpijo čaka svetla prihodnost. Verjetno sledi še nekaj težkih tednov, prihodnjo sezono pa se bodo stvari zagotovo obrnile na bolje. Gre za Olimpijo, gre za slovenski hokej. Želim vse najboljše in resnično upam, da se kmalu spet vidimo," se je poslovil od ljubljanske organizacije, s katero mu lani ob vseh peripetijah ni uspelo priigrati naslova državnega prvaka, letos pa je z njo osvojil obujeni pokal Slovenije.

700 kilometrov in ponedeljek, ki bo dal odgovore

Kdo bo njegov naslednik, včeraj uradno še ni niso potrdili. Kot so nam povedali v klubu, bo več stvari jasnih danes, po dopoldanskem sestanku uprave. Najverjetneje pa bo moštvo vodil dozdajšnji pomočnik Bojan Zajc, v katerem je Dahlem našel največjega zaveznika.

Kam bo pot peljala nizkega nekdanjega vratarja, v nedeljo pozno zvečer še ni bilo uradno znano. Po naših informacijah je že včeraj zapustil slovensko prestolnico, saj naj bi moral biti danes zjutraj v dobrih 700 kilometrov oddaljenem mestu. Morda se vrača v drugo nemško ligo, kjer je v preteklosti že deloval v trenerskih štabih klubov Kaufbeuren, Kassel Huskies in Eispiraten Crimmitschau. Prav zadnji klub je od Ljubljane oddaljen dobrih 770 kilometrov …

Ne spreglejte