Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
22.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 22.37

8 let, 1 mesec

Celovčani vknjižili pomembni točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acronija Jesenic so v 31. krogu lige Ebel po kazenskih strelih izgubili proti ekipi KAC iz Celovca z 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1).

Karavanški derbi je na jeseniške tribune privabil nekoliko manj navijačev od pričakovanj, a tisti, ki so bili prisotni v dvorani so bili dokaj zadovoljni. Tekma tradicionalnih tekmecev z obeh strani Karavank, precej bolj pomembna je bila za goste, ki lovijo šesto mesto, je postregla z izenačenim hokejem, v katerem sta ključni vlogi igrala oba vratarja: Robert Kristan pri domačih in Andrew Verner pri gostih.

Sprva nezanimiv taktičen boj

V prvem delu so gledalci spremljali precej nezanimiv taktičen boj, v katerem so oboji veliko pozornosti namenili obrambi, kljub nekaj priložnostim na obeh straneh pa zadetka ni bilo. Zato pa je bil drugi del precej bolj živahen. Prvih deset minut so prevladovali domačini, ki so nekajkrat nevarno ogrozili gostujočega vratarja, a niso bili uspešni. Do zadetka jim ni pomagalo niti 26 sekund igre z dvema igralcema več. V 31. minuti pa so se Jeseničani le veselili vodstva, za katerega je poskrbel Jurij Goličič ob igralcu manj na ledu. Po zadetku so pobudo prevzeli gosti, ki so imeli nekaj lepih priložnosti, toda Kristana jim ni uspelo premagati.

Po kazenskih strelih spretnejši gosti

Celovčanom ni preostalo nič drugega, kot da vse moči usmerijo v napad, tako da so imeli že v 43. minuti novo izjemno priložnost ob igri z igralcem več, a je na jeseniško srečo zadetek preprečila vratnica. Toda Celovčanom se je nepopustljivost obrestovala v 45. minuti, ko je Andrew Schneider izkoristil napako v domači obrambi.

Gostje so bili tudi v nadaljevanju nekoliko nevarnejši, a je Kristan večkrat pokazal svoje znanje, v 54. minuti pa ga je še enkrat rešil okvir vrat.

Odločitve ni bilo niti v podaljšku, kjer sta spet izstopala vratarja, pri kazenskih strelih pa so bili bolj spretni gosti in vknjižili pomembni točki.

Ne spreglejte