Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 9. 2011,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 13.28

8 let

V Francijo po zadnje odgovore pred EP

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji so odpotovali na še zadnji test pred evropskim prvenstvom v Avstriji in na Češkem. V francoskem mestu Tourcoingu se bodo pomerili z domačini, Bolgari in Turki.

Po turnirju Mikasa Cup 2011, ki je minuli vikend potekal v mariborski dvorani Lukna, na katerem so naši odbojkarji vknjižili pomembni zmagi proti Slovaški in Finski ter poraz proti Iranu, je slovenski selektor Veselin Vuković svojim varovancem namenil dva dneva odmora, nato pa se je izbrana vrsta že v torek znova zbrala v Mariboru in pred odhodom v Francijo opravila še tri treninge.

''Zadnji treningi so bili nekoliko manj naporni in tudi manj intenzivni kot pretekli teden, kar igralci seveda občutijo. Tudi program vadbe v fitnesu smo prilagodili odhodu na turnir, tako da računamo, da bodo naši fantje v Franciji dovolj spočiti in fizično dovolj dobro pripravljeni na obremenitve,'' je pred odhodom v Tourcoing dejal pomočnik selektorja Tine Sattler.

Tako kot na vseh turnirjih rezultat ne bo v ospredju, kar pa ne pomeni, da bodo Slovenci tam zgolj asistirali. Reprezentanci Francije in Bolgarije sodita v vrh evropske odbojke, sta kandidatinji za evropsko odličje, zato bi morebitni njihov skalp nekaj pomenil, lepo pa bi bilo premagati Turke, čeprav je pričakovati, da bo na tem obračunu kar nekaj taktiziranja, saj sta ekipi na evropskem prvenstvu v isti skupini A.

''Odhajamo na najmočnejši turnir v letošnjem letu in povabila smo bili izredno veseli. Reprezentanci Francije in Bolgarije na prvenstvu v Avstriji in na Češkem namreč veljata za eni od favoritinj za kolajne. Sam turnir pa za nas pomeni zelo dobro generalko pred evropskim prvenstvom, vse tri tekme pa nam bodo ponudile odgovor na vprašanje, kako dobro smo pripravljeni na začetek prvenstva,'' je še dejal Sattler.

Na močnem turnirju, ki bo potekal od petka do nedelje, bodo za uvod slovenskim odbojkarjem nasproti stali domačini Francozi, v soboto Turki in nedeljo Bolgari.

Ne spreglejte