Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2008,
8.06

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 27. 5. 2008, 8.06

8 let, 1 mesec

Telovadci na tekmo zvezd v Moskvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadci bodonastopili na tekmi Svetovne zvezde v Moskvi. Mitji Petkovšku, Aljažu Peganu, Sašu Bertonclju in Alenu Dimicu se bosta pridružila še Rok Klavora in Gregor Saksida.

Mitji Petkovšku, Aljažu Peganu, Sašu Bertonclju in Alenu Dimicu se bosta pridružila še Rok Klavora in Gregor Saksida, medtem ko bodo telovadke tokrat ostale doma in se reprezentanci priključile v Barceloni.

Mitja Petkovšek je v tednih po nastopu na evropskem prvenstvu v Lozani, kjer je še tretjič zapored in četrtič v karieri osvojil naslov evropskega prvaka, težko našel motivacijo za trening. "Nič posebej dobro nisem treniral zadnji čas, očitno mi je po evropskem prvenstvu, ko je padla evforija, res padla tudi motivacija. Zato se zelo veselim tekme, treba je iti na tekmo, da bom spet našel elan," je povedal telovadec Narodnega doma, ki se bo v četrtkovih kvalifikacijah Moskve spet predstavil še s "staro" vajo.

Nekoliko krajši premor po prvenstvu stare celine oziroma celo brez premora, saj je neposredno iz Lozane kot edini slovenski predstavnik odpotoval na Kitajsko, je ostal Aljaž Pegan. Bronasti z minulega EP je iz Švice odpotoval v Tianjin, kjer je na tekmi, ki so jo svetovni asi vzeli za generalko pred avgustovskimi olimpijskimi igrami, nastopil na drogu. "Počutje je kar dobro, čeprav po vrnitvi s Kitajske nisem veliko treniral, saj niti ni bilo pravega časa. Predstavil se bom z vajo z izhodiščem 16,8 točke, s tisto od 17 točk se ne bom niti več trudil. Bolj se splača, da to vajo dobro naredim. Moj cilj je seveda tudi tokrat kolajnaje pred odhodom v rusko prestolnico povedal 33-letni Ljubljančan, ki pravi, da je tudi kondicijsko zelo dobro pripravljen in zlahka pride skozi sestavo: "Če bi mi uspela takšna vaja, kot mi je uspela na Kitajskem, seveda brez zdrsa z orodja, bi bilo mogoče vse, tudi zmaga."

Medtem pa Sašo Bertoncelj spet lovi finalni nastop na konju z ročaji, ki mu je letos dvakrat ušel za nekaj tisočink. Težave z vnetjem zapestja še ima, a sam pravi, da gre na bolje. "Po evropskem prvenstvu nisem delal skoraj nič celih vaj, temveč sem se raje posvetil popravljanju linije. Veliko sem delal na kondiciji in estetiki. Zadnje čase mi gre zelo dobro, tako da se v Moskvo odpravljam precej optimistično," je dejal 23-letni telovadec Narodnega doma in potrdil: "Moj cilj je gotovo finale. Vendar na tekmo ne grem polovičarsko, ampak na vse ali nič. Bomo videli, kako bo, ampak res si želim enkrat poseči po visoki oceni."

Ne spreglejte