Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2008,
13.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 13.52

8 let, 1 mesec

Slovenskemu četvercu Mirjaničev memorial

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Bledu se je končala 53. mednarodna veslaška regata. Osrednja tekma dneva, tradicionalni Mirjaničev memorial, je dobil slovenski reprezentančni četverec.

Od skupno 14 memorialnih tekem jih je slovenski četverec dobil kar 13, le enkrat pa so to tekmo osvojili Italijani.

Zmaga slovenske posadke na tekmi v spomin na prezgodaj umrlega Saša Mirjaniča, člana slovenskega četverca ob Milanu Janši, Sadiku Mujkiču in Janiju Klemenčiču, ki je na olimpijskih igraj 1992 v Barceloni osvojil bronasto medaljo, v nekoliko okrnjeni konkurenci sploh ni bila vprašljiva. Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander so prepričljivo ugnali čoln s Hrvaške in mlado posadko Bleda, ki sta osvojili drugo in tretje mesto. Sam nastop je bil trening za tekmo svetovnega pokala, ki bo prihodnji teden v Poznanu na Poljskem. "Včeraj smo vadili na prvih 1000 metrih, danes pa na drugih 1000. Zmaga je seveda pričakovana. Bolj pomembni nastopi nas čakajo v naslednjem tednu, ko se bomo spet srečali s konkurenco, s katero se bomo tudi avgusta na olimpijskih igrah v Pekingu," je po tekmi povedal Tomaž Pirih.

Prepričljiva zmaga dvojnega dvojca

Podobno je bilo tudi z dvojnim dvojcem, ki je po 500 metrih še zaostajal za posadko beograjske Crvene zvezde, na koncu pa prepričljivo zmagal. "Včeraj sva trenirala začetni del, danes pa drugega," je pojasnil Špik in očitno je selektor slovenske reprezentance za obe slovenski posadki izbral enako taktiko. Drugouvrščena Crvena zvezda je za slovenskim čolnom zaostala kar 21 sekund. Tretje mesto sta osvojila Malej in Rojec, kombinirana posadka Bleda in Ljubljanice.

Med slovenskimi posadkami je zmago osvojil še koprski dvojec brez krmarja s Pistotnikom in Novakom, Rajko Hrvat je bil najboljši med lahkimi skifisti, Jan Špik je bil drugi med enojci, Sandič in Malešič sta zmagala med lahkimi dvojnimi dvojci, v ženski konkurenci je Izolčanka Monika Sajinčič osvojila tretje mesto.

Ne spreglejte