Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2013,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut Matevž Kamnik Matjaž Hafner

Sreda, 21. 8. 2013, 18.03

8 let

Premočni tudi Katarci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Člani odbojkarske reprezentance in igralci ACH Volleyja so sklop treh pripravljalnih tekem končali s porazom proti Katarji s 1:3 v nizih.

Prvo sredino tekmo so za Slovenijo so začeli Jereb, Bregant, Klobučar, Djordjević, Vidič in Koncilja. Prvi niz so gladko dobili gostje, visoko vodili tudi v drugem, na kar je pomočnik selektorja Matjaž Hafner v igro poslal veterana Matijo Pleška, ki je na mestu sprejemalca zamenjal Jana Klobučarja. Pleško je prebudil ekipo in skoraj poskrbel za preobrat, a na koncu je tudi drugi niz pripadel Rusom. Tretji niz je ponovno v prvi ''šesterki'' začel Klobučar, nekje na sredini pa ga je ponovno zamenjal vroči Pleško, ki je nato igral do konca srečanja in bil najzaslužnejši, da je zmaga ostala v Lukni. Slednji je dokazal, da še vedno obvlada in bo v novi sezoni pomemben člen ekipe ACH Volleyja. Treba je še poudariti, da so odbojkarji bogatega Urala Ufe po drugem nizu zamenjali postavo, prvokategornike so zamenjali rezervisti, a to ne izključuje lepega uspeha slovenskih odbojkarjev.

Kombinirana postava Slovenije in Ural Ufa sta se v četrtek pomerili še enkrat. Tokrat je bil ruski prvoligaš uspešnejši in zmagala s 3:1 v nizih. V petek so se slovenski falangi priključili tudi nekateri igralci, ki so nastopali na Slovaškem. Tekmi proti Katarju so začeli Jereb, Ćuk, ki si je z Bregantom razdelil minutažo, Planinc, Djordjevič, Koncilja, Vidič in Fabjan. Kot že rečeno so tekmo s 3:1 dobili Katarci, selektor Luka Slabe in oba pomočnika pa sta dobila še zadnje odgovore. V petek ponoči bodo določili listo 15 odbojkarjev, ki bo nadaljevala s pripravami na EP, ostalih sedem pa se bo na pripravah pridružilo svojim klubom.

Ne spreglejte