Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2020,
20.56

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Nuša Erjavec

Sobota, 1. 8. 2020, 20.56

3 leta, 9 mesecev

Ravne na Koroškem, plavalni miting, 1. dan

Na Ravnah vrsta dobrih dosežkov: Erjavčeva ugnala Vozlovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tjaša Vozel | "Na 50 m prsno pa Nuši lahko le čestitam. Že pozimi je v malem bazenu kazala lep napredek, danes pa plavala odlično." | Foto Vid Ponikvar

"Na 50 m prsno pa Nuši lahko le čestitam. Že pozimi je v malem bazenu kazala lep napredek, danes pa plavala odlično."

Foto: Vid Ponikvar

Plavalci so se na Ravnah na Koroškem pomerili na drugi tekmi poletne sezone. V vrsti dobrih dosežkov je izstopala presenetljiva zmaga mlade Velenjčanke Nuše Erjavec, ki je na 50 m prsno premagala dolgoletno reprezentantko Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde.

Vozlova je ob koncu dneva izgubila še obračun s Slovakinjo Nikoleto Trtnikovo na 200 m prsno, a zaradi tega ni bila pretirano zaskrbljena.

"Pred tremi tedni sem v Radovljici nastopila na 100 m prsno, danes prvič na 50 in 200 metrov. Seveda sem si predvsem na daljši razdalji želela boljši izid, saj na treningih kažem več, a potrebujem več tekem. Tudi počutje ni bilo najboljše. Na 50 m prsno pa Nuši lahko le čestitam. Že pozimi je v malem bazenu kazala lep napredek, danes pa plavala odlično. Sama v tem trenutku v sprintu nisem konkurenčna, saj mi sprinterski zavesljaj ne uspeva," je po tekmi povedala Vozlova.

Erjavčeva je že dopoldan z 32,03 dosegla nov osebni rekord, v finalu ji je za zmago zadostoval dosežek 32,31. "Nuša je sposobna še bistveno več. Sam sem danes v obeh nastopih videl rezerve, a potrebuje še nekaj več tekem. Končno je nagrajena za trdo delo, saj v zadnjem letu in pol izredno gara in rezultati počasi prihajajo," pa je po tekmi povedal trener Erjavčeve Jure Primožič.

V ženski konkurenci je dve zmagi dosegla Mariborčanka Katja Fain, ki je z 2:00,49 dosegla nov rekord mitinga na 200 m prosto. | Foto: Vid Ponikvar V ženski konkurenci je dve zmagi dosegla Mariborčanka Katja Fain, ki je z 2:00,49 dosegla nov rekord mitinga na 200 m prosto. Foto: Vid Ponikvar

V ženski konkurenci je dve zmagi dosegla Mariborčanka Katja Fain, ki je z 2:00,49 dosegla nov rekord mitinga na 200 m prosto, z 2:17,68 je bil nepremagljiva tudi na 200 m mešano. Nastop je bil tudi zadnji test pred prvo močnejšo tekmo sezone, saj del slovenske reprezentance načrtuje nastop na tekmi čez 14 dni v Rimu. Na 100 m hrbtno se je zmage veselila ravenska reprezentantka Janja Šegel.

V moški konkurenci je med plavalci je med Slovenci spet izstopal Mariborčan Martin Bau, ki je dobil tekmo na 1500 m prosto, na 200-metrski razdalji pa je z 1:53,10 za dobro desetinko zaostal za Poljakom Michalom Daskiewicem. V izrednem finišu je Bau na drugi polovici tekmeca lovil, na koncu pa je bil za zavesljaj prekratek za drugo zmago.

Martin Bau je dobil tekmo na 1500 metrov. | Foto: Vid Ponikvar Martin Bau je dobil tekmo na 1500 metrov. Foto: Vid Ponikvar

Na 50 m prsno je zmagal Ravenčan Dejan Šteharnik, zelo soliden je bil z 2:8,38 na 200 m prsno tudi Matija Može, ki pa je osvojil drugo mesto, Anže Ferš Eržen iz ljubljanske Ilirije je bil z 2:05,15 najboljši na 200 m mešano.

Močno konkurenco so imeli slovenski plavalci predvsem v mladih Poljakih. Skupaj so pokazali nekaj zelo zanimivih bojev. Ena lepših je bila tekma na 100 m hrbtno, kjer sta prvi mesti res pripadli plavalcema iz Poljske, tretje in četrto mesto pa sta osvojila Triglavan Sašo Boškan in plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič. Vsi štirje so tekmo končali v treh desetinkah sekunde.

Preberite še:

Santo Condorelli
Sportal Pred štartom vedno pokaže sredinec, pa s tem ne želi užaliti nikogar #video
Katja Fain
Sportal Fainova v tekmi dneva v Radovljici prehitela olimpijki
Ne spreglejte