Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2016,
21.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Špela Ponomarenko Janić

Nedelja, 1. 5. 2016, 21.39

8 let

Na Bledu zmage za Ponomarenko Janićevo, Ostermanovo, Vidoviča in Zakrajška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Kajakaši so na Bledu nadaljevali državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Špela Ponomarenko Janić je danes slavila na 200-metrski razdalji, Jošt Zakrajšek, oba sta zmagovala že prvi dan, pa je bil prvi na 500 metrov. Prvakinja na 1000 metrov je postala Anja Osterman, na 200 metrov pa Tilen Vidovič.

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu tekmovali za naslove državnih prvakov, pa tudi za mesta v državni reprezentanci. V precej slabših razmerah kot prvi dan, danes sta tekmovalke in tekmovalce ovirala veter in dež, je Ponomarenko Janićeva znova brez težav opravila s tekmicami.

Na 200-metrski razdalji je namreč v cilj priveslala z več kot tremi sekundami in pol prednosti pred drugouvrščeno Anjo Osterman, Szilvia Kollo pa je na tretjem mestu zaostala za šest sekund.

V moški konkurenci na 200 metrov je do cilja najhitreje priveslal Tilen Vidovič, ki se je po nekaj letih premora letos zopet vrnil na tekmovališča. Na drugo mesto se je uvrstil Rok Šmit, tretji pa je bil Jošt Zakrajšek, ki v mednarodni konkurenci na tej razdalji ne nastopa, saj je specialist za daljše razdalje.

Na 1000 metrov je naslov državne prvakinje osvojila Anja Osterman. Najbolj se ji je približala Ines Matuc, bron pa si je priveslala Mia Medved.

Kajakaši so drugi tekmovalni dan nastopali še na 500-metrski progi, kjer je zmagal Jošt Zakrajšek pred Alanom Apolloniem in Rokom Šmitom.

Popoldanski del tekmovanja je bil namenjen izbirnim tekmam na istih razdaljah, kot so bile dopoldanske tekme za državno prvenstvo. Špela Ponomarenko Janić popoldne ni nastopila, tako da se je zmag na 200 in 1000 metrov veselila Anja Osterman. Na 200 metrov je bila druga Szilvia Kollo, tretja pa Mia Medved, na 1000 metrov pa je drugo mesto osvojila Ines Matuc, Mia Medved je bila znova tretja. Tudi Jošt Zakrajšek je izpustil popoldanski nastop. Na 200 metrov je bil najhitrejši Tilen Vidovič, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Jan Šmit, na 500 metrov pa je zmagal Alan Apollonio, pred Rokom Šmitom in Matejem Toplikarjem.

Ne spreglejte