Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
20.32

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kranj državno prvenstvo Neža Klančar Tjaša Vozel Anja Klinar Tjaša Oder Martin Bau Dejan Šteharnik

Četrtek, 1. 8. 2019, 20.32

4 leta, 9 mesecev

Kranj, državno prvenstvo

Klančarjeva tudi v Kranju potrdila dobro formo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Neža Klančar | Neža Klančar je sedma slovenska plavalka, ki je 100 metrov prsno zmogla v manj kot 1:10 minute. | Foto Vid Ponikvar

Neža Klančar je sedma slovenska plavalka, ki je 100 metrov prsno zmogla v manj kot 1:10 minute.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je formo z nedavnega svetovnega prvenstva v Gwangjuju v Južni Koreji prenesla tudi na državno prvenstvo v Kranju, kjer je uvodni dan dosegla dva zelo dobra izida.

Na 100 m prsno je z 1:09,65 sicer zmagala Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Klančarjeva, specialistka za 50 in 100 m prosto, pa je prehitela reprezentantki Radovljice in Triglava Tjašo Pintar in Tino Čelik, s katero sta osvajali odličja na lanskih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. Obenem je Klančarjeva z dosežkom 1:09,90 postala sedma slovenska plavalka, ki je omenjeno disciplino zmogla v manj kot 1:10 minute.

Nad izidom na 100 m prsno presenečena tudi sama

Ob koncu programa je bila Klančarjeva odlična še v štafeti Olimpije na 4 x 100 m prosto, saj je v prvi predaji s 54,78 dosegla drugi izid kariere in bila celo desetinko sekunde hitrejša kot na SP. Izid je dosegla kljub težavam s časovno razliko, saj se je šele v torek vrnila z Azije. "Forma res še vedno je. Nad izidom na 100 m prsno sem bila presenečena tudi sama, saj izid pod 1:10 ni kar tako. V kravlu pa je šlo odlično in vsekakor bo to lepa popotnica in motivacija za začetek treningov po poletnem premoru," je povedala Klančarjeva.

V štafeti je prepričljivo slavila Olimpija pred ravenskim Fužinarjem in Triglavom.

 Izkušena radovljiška olimpijka Anja Klinar je zanesljivo opravila s konkurenco na 200 m delfin. | Foto: Sportida Izkušena radovljiška olimpijka Anja Klinar je zanesljivo opravila s konkurenco na 200 m delfin. Foto: Sportida

Na 200 m delfin je izkušena radovljiška olimpijka Anja Klinar zanesljivo opravila z Mariborčanko Katjo Fain in plavalko Ljubljane Saro Globokar, ki sta se še prebili na stopničke ter ostalimi zasledovalkami. Na 400 m prosto pa se je zmage veselila najuspešnejša udeleženka nedavnega SP Ravenčanka Tjaša Oder pred Fainovo in klubsko kolegico in mladinsko reprezentantko Dašo Tušek.

Na 50 m hrbtno je slavila Američanka Taylor Garcia, slovenski naslov je osvojila Celjanka Anemari Košak.

Bau prepričljivo najboljši

V moški konkurenci na 400 m prosto je bil prepričljivo najboljši državni rekorder Martin Bau iz Maribora, ki se spogleduje s triatlonom, pred Pirančanom Marcelom Primožičem in mladim plavalcem Olimpije Jako Pušnikom. Slednji je pretekli teden nastopal na olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju in se tam uvrstil v finale na 200 m prosto, v Kranju pa je s 3:59,97 postal 15. Slovenec, ki je 400 m prosto preplaval v manj kot štirih minutah.

Na 100 m prsno so se trojne zmage veselili plavalci Fužinarja, najhitrejši pa je bil Dejan Šteharnik. Na 50 m delfin je slovenski prvak z mladinskim rekordom Slovenije postal Triglavan Sašo Boškan, na 200 m delfin je bil najhitrejši Ravenčan Jaš Berložnik, v kravlovi štafeti pa so se tudi v moški konkurenci veselili plavalci Olimpije. Triglavani na tretjem mestu so poskrbeli za še en mladinski rekord.

Preberite še:

Gorazd Podržavnik
Sportal Podržavnik: Slovenci so nastopili v skladu s pričakovanji
Katja Fain
Sportal Fainova z drugim najboljšim slovenskim dosežkom vseh časov, padla še dva svetovna rekorda
Neža Klančar
Sportal Klančarjeva s slovenskim rekordom pet stotink od polfinala SP

 

Ne spreglejte