Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
18.37

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Eva Alina Hočevar Luka Božič Lea Novak Lan Tominc Žiga Lin Hočevar kanu

Nedelja, 28. 4. 2024, 18.37

2 tedna

Kajakaši in kanuisti po izbirnih tekmah s popolno reprezentanco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Žiga Lin Hočevar | Žiga Lin Hočevar si je izboril mesto v reprezentanci.  | Foto Nina Jelenc

Žiga Lin Hočevar si je izboril mesto v reprezentanci.

Foto: Nina Jelenc

Slalomisti na divjih vodah so danes v Bratislavi opravili še četrto in zadnjo izbirno tekmo za uvrstitev v reprezentanco, so sporočili iz kajakaške zveze Slovenije. Mesta v njej so si priborili še Žiga Lin Hočevar, Lan Tominc in Lea Novak.

Zadnja slovenska izbirna tekma je potekala v okviru mednarodne preizkušnje, na kateri sta bila v finalu najboljša kanuist Luka Božič in kanuistka Eva Alina Hočevar.

V konkurenci kanuistov sta bila že pred tem v izbrano vrsto uvrščena Benjamin Savšek in Luka Božič, tako da je bilo na voljo le še eno mesto. To je po zaslugi dobrih nastopov pripadlo še ne 17-letnemu Žigi Linu Hočevarju, ki je v današnjih kvalifikacijah tekme postavil tretji najboljši rezultat med Slovenci.

Slovenska kanuista sta bila v ospredju tudi v finalni vožnji, kjer je Božič zmagal, Savšek je zaostal le 11 stotink, a imel še dotik za dve kazenski sekundi. Med najboljšo deseterico finalistov je bil še Juš Javornik, ki je zasedel deveto mesto.

Hočevar si je mesto v članski reprezentanci zagotovil tudi v kajaku. V tej disciplini je bil že pred izbirnimi tekmami v ekipo uvrščen Peter Kauzer, ki si je lani priboril olimpijsko vozovnico za Pariz. Poleg Kauzerja in Hočevarja pa bo v ekipi kajakašev še Lan Tominc. Mladi Celjan je blestel na prvih tekmah v Tacnu, danes pa je bil na izbirni tekmi od njega boljši le Hočevar.

Lea Novak je bila četrta. | Foto: Nina Jelenc Lea Novak je bila četrta. Foto: Nina Jelenc

Slovenski tekmovalci, ki so si priborili nastop v finalu, tam z izjemo Tineta Kanclerja, ki je bil v kvalifikacijah tretji, niso nastopili. Kancler je imel v finalni vožnji nekaj težav in bil 16.

V konkurenci kanuistk je na mednarodni tekmi v finalu slavila Eva Alina Hočevar, ki je bila skoraj štiri sekunde hitrejša od Slovakinje Emanuele Luknarove. Na četrtem mestu pa je finalni nastop končala Lea Novak, najboljša Slovenka na četrti izbirni tekmi.

Hočevar, ki je v ženskem kanuju že potrjena potnica na olimpijske igre v Parizu, je imela že zagotovljeno uvrstitev v reprezentanco. Na podlagi izbirnih tekem si je mesto ob njej zagotovila še Lea Novak. Alja Kozorog je zaradi poškodbe nastopila le na prvih dveh izbirnih tekmah.

V ženskem kajaku je imela mesto v ekipi zagotovljeno Eva Terčelj, ki bo Slovenijo zastopala na OI. Poleg nje pa sta si mesto po štirih izbirnih tekmah zagotovili še Hočevar in Novak. Na zadnji izbirni tekmi je najboljši slovenski rezultat postavila Hočevar, ki je bila v kvalifikacijah tekme sicer tretja, Lea Novak je bila četrta, Ajda Novak pa peta. Hočevar je nato zmagala v finalu B, Ajda Novak pa je bila druga.

Kot so sporočili iz zveze, je predlog sestave ekip še neuraden, dokončno ga mora potrditi še predsedstvo Kajakaške zveze Slovenije.

Preberite še:

Benjamin Savšek
Sportal Savšek zmagal v Bratislavi
Žiga Lin Hočevar
Sportal Žiga Lin Hočevar: njegova meja je očitno samo nebo #video
Eva Terčelj
Sportal Evi Terčelj se je zdelo smiselno, da gre v Avstralijo
Ne spreglejte