Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
9.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 9.35

8 let, 1 mesec

Evroliga v ritmih jadranskih klubov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V vaterpolski ligi prvakov so odigrali peti krog. Znanih je že nekaj četrtfinalistov. Od šestih klubov iz jadranske lige sta si napredovanje že zagotovila hercegnovski Jadran in dubrovniški Jug.

Preostali štirje bodo v zadnjem krogu v medsebojnih dvobojih odločali o še dveh četrtfinalistih.

Jadran in Jug v četrtfinalu

V močni skupini A sta lanska finalista odčitala lekcijo vaterpola ruskima nasprotnikoma in si že zagotovila uvrstitev v četrtfinale. Najprej je italijanski Pro Recco v gosteh ugasnil upe volgograjskega Spartaka. Nekoliko pozneje so v Dubrovniku domači vaterpolisti povsem potopili še ruske prvake iz Čehova. Če je bila prva četrtina še izenačena, pa je v nadaljevanju igra Šturma povsem razpadla. Najprej si je v drugi četrtini izključitev s pravico zamenjave privoščil ruski center Revaz Čomakidze, v tretji pa je bil zaradi brutalnosti izključen še njihov drugi strelec Sergej Garbuzov. Nemočen je bil tudi nekdanji Koprčan Dimitrij Stratan, ki tokrat ni zadel.

V "jadranski" skupini B si je kot prvi nadaljevanje zagotovil vodilni klub jadranske lige Jadran iz Hercegnovega, ki je v domačem bazenu prepričljivo ugnal rojake iz Budve. Zanimivo je bilo tudi v Zagrebu, kjer je Mladost tesno ugnala vse boljšega španskega prvaka Barceloneto in končala njegove upe za napredovanje. O drugem četrtfinalistu iz te skupine bosta v zadnjem krogu v medsebojnem dvoboju odločala Budvanska Rivijera in Mladost.

Tudi Partizan in Olympiakos med 16 najboljših

V skupini C je bilo tokrat zatišje pred viharjem. Grški Olympiakos je z zmago proti Šibeniku potrdil prvo mesto in napredovanje v četrtfinale. Srečanje je sodil slovenski sodnik Boris Margeta. V drugem dvoboju je Primorac iz Kotorja visoko ugnal italijansko Leonesso Brixio, edino moštvo v ligi, ki še ni osvojilo niti točke. A ti srečanji nista odločali o ničemer. Odločilno bo v zadnjem krogu, ko se bosta za drugo četrtfinalno vozovnico pomerila znanca iz jadranske lige Šibenik in Primorac.

Četrtfinalista iz skupine D sta bila znana že pred tem krogom. Beograjski Partizan in madžarski Vasas sta se pomerila še za prestižno prvo mesto, ki so ga z zmago v domačem bazenu že osvojili Beograjčani. Nekoliko presenetljivo se s točko iz madžarskega Egra vračajo vaterpolisti Marseilla. Obe moštvi sta sicer še brez zmage prikovani na dno lestvice te skupine.

V pokalu Evropske plavalne zveze (LEN) so polfinalisti odigrali prve tekme. Grški Panionios je pred svojim največjim uspehom, saj je v prvem srečanju s tremi goli prednosti ugnal Barcelono. Boj za napredovanje bo še napet, malenkostna prednost pa je vendarle na strani Grkov. Zanimivo je tudi v drugem dvoboju, kjer si je madžarski Szeged z remijem v Kazanu priigral lepo izhodišče za povratni dvoboj. Ruski Sintez, pokal LEN je osvojil pred dvema letoma, zagotovo še ni rekel zadnje besede. Rezerve ima tudi še njihov center Andrej Belofastov, sicer nekdanji igralec kranjskega Triglava, ki tokrat ni zadel v polno.

Ne spreglejte