Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
15.54

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Džeda Namizni tenis

Sreda, 8. 5. 2024, 15.54

1 teden, 4 dni

Namizni tenis, Džeda, serija smash

Darko Jorgić izgubil po ogorčenem boju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Darko Jorgić | Darko Jorgić je po ogorčenem boju priznal premoč Južnokorejcu jangu Woojinu.  | Foto worldtabletennis.com

Darko Jorgić je po ogorčenem boju priznal premoč Južnokorejcu jangu Woojinu.

Foto: worldtabletennis.com

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je zanesljivo napredoval v osmino finala turnirja svetovne serije smash v Džedi. A je na turnirju v Savdski Arabiji z nagradnim skladom 1,85 milijona evrov v obračunu za četrtfinale po ogorčenem boju z 2:3 v nizih izgubil proti 20. igralcu svetovne lestvice Jangu Woojinu iz Južne Koreje.

Petindvajsetletnega Hrastničana je v osmini finala čakal tekmec, ki je presenetljivo s 3:0 (11, 6, 8) ugnal tretjega igralca sveta Kitajca Maja Longa.

Jorgić se je pogumno lotil dvoboja, v katerem je že na začetku dobro namučil tekmeca, ki je uvodni niz dobil s 13:11. V drugo slovenski igralec ni znal vsiliti svojega načina igre in je moral priznati premoč Jangu, ki je slavil z 11:6. Zaostanek je bil že 0:2, a se je slovenski igralec rešil iz brezna ter z napadalno in pogumno igro v nadaljevanju nadoknadil izgubljeno.

Hrastničan je pokazal vse, kar zna, v tretjem nizu izkoristil slabosti tekmeca ter ga nadigral za prvi dobljeni niz z 11:6. Tudi v četrtem nizu je bil Hrastničan podjetnejši od tekmeca ter si je s 14:12 priboril izenačenje 2:2. Odločal je peti niz, v katerem je bil Južnokorejec uspešnejši za napredovanje v četrtfinale.

Osemindvajsetletni Jang je bil za tri leta mlajšega Jorgića usoden še tretjič. Predlani ga je s 3:2 v Muscatu premagal v četrtfinalu, leta 2021 pa na olimpijskih igrah v Tokiu v ekipnem delu tekmovanja.

"Razočaran sem, da nisem prišel v četrtfinale"

"Razočaran sem, da se nisem prebil med osem najboljših. Možnosti za to so vsekakor bile, še zlasti prvi in drugi niz, ko sem še vodil. V prvem nizu tudi 9:7, nato pa zgrešil lepo žogico. Na koncu sem se sicer vrnil, izenačil na 2:2, vendar danes ni bilo dovolj za zmago proti Woojinu, ki je bil v določenih trenutkih agresivnejši od mene. Sam sem bil preveč pasiven, slabo sem vračal njegove servise, kar je bil ključ, da je bil on potem močnejši s forhendom," je za spletno stran slovenske zveze povedal Jorgić.

"Celoten dvoboj se je vrtel okoli prvih žogic, kjer je on bolj uspešen. Kot rečeno, sem razočaran, da nisem prišel v četrtfinale, po drugi strani pa vesel, da sem se prebil med 16 najboljših glede na to, da sem bil 17. nosilec. Tako bi že v prvem krogu lahko igral z Ma Longom, čeprav sem imel potem še kar ugoden žreb, ki pa ga nisem znal izkoristiti," je po porazu dejal Jorgić. Ta bo konec maja igral na Kitajskem, potem pa ga v juniju čakata turnirja v Zagrebu in Ljubljani.

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Jorgić se je boril s pogoji in tekmeci ter po preobratu napredoval
Deni Kožul
Sportal Deni Kožul neuspešen na zadnji oviri pred lepim uspehom
Ne spreglejte