Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 18.20

8 let

Bodo pari končnice znani že v soboto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko so bile odbojkarice Calcita in Nove KBM v sredinem osmem krogu proste, sta bili zato na sporedu le dve tekmi, v Murski Soboti in Kopru.

V Prekmurju na tekmi med Kemo in Alianso se je razpletlo po željah Savinjčank, v Kopru pa so po ogorčenem boju med Luko in Zgornjo Gorenjsko slavile gostiteljice in se vmešale v boj za četrto mesto. Le- to v prvem krogu 'play offa' prinaša morebitno tekmo več na domačem igrišču. Aliansa je v Murski Soboti sicer zaostajala po prvem nizu, nato pa so varovanke Bena Božiča prestavile v višjo prestavo, kar jim je prineslo tri točke in najverjetneje že odločilno prednost pred Gorenjkami v boju za tretje mesto. Gorenjke so bile po treh nizih v Kopru sicer pred uspehom a so preveč popustile, kar so Primorke s pridom izkoristile, tako da ob ugodnem razpletu v zadnjih dveh krogih Gorenjke lahko celo prehitijo na četrtem mestu.

Razlika med Zgornjo Gorenjsko in Luko Koper pred zadnjima dvema krogoma znaša vsega točko, razpored pa je za obe ekipi precej neugoden. Gorenjke bodo namreč jutri gostovale v Šempetru, kjer se jim bodo Savinjčanke želele oddolžiti za poraz v Zabreznici, Koper pa bo gostoval V Mariboru, kjer jim bo le senzacija prinesla kakšno točko. Mariborčanke se namreč še vedno potegujejo za najboljši startni položaj v končnici, ki pa bo zelo težko dosegljiv. Štajerke za Kamničankami zaostajajo za tri točke in bi morala za preboj na prvo mesto na preostalih tekmah zmagati in računati na morebiten spodrsljaj največjih tekmic, česar pa v ne gre pričakovati, saj so tudi odbojkarice Calcita visoko motivirane pred zadnjima dvema krogoma, 'pole position' za končnico pa želijo potrditi že jutri. ''Izgubljena točka v Murski Soboto bo za moje igralke le še dodaten motiv za dobro igro, zato pričakujem da bodo tekmo zanesljivo dobile,'' je za spletno stran Kamničank dejal njihov trener Oleg Gorbačov.

Ob dejstvu, da sta Kamnik in Maribor v letošnji sezoni korak pred tekmicami in jim bodo tekme v zadnjih dveh krogih in nato v četrtfinalu in polfinalu bržčas služile bolj za uigravanje in lovljenje optimalne forme pred finalom, bo ostalih šest moštev poskušalo iztržiti čim več. Jutri bo vsekakor najbolj zanimivo v Šempetru, kjer bodo gostovale odbojkarice Zgornje Gorenjske in poskušale iz Savinjske doline odnesti celoten plen, kar bi jih obdržalo v igri za tretje mesto, čeprav bolj teoretično. "Dokler obstaja možnost je vredno poskušati. Boriti se je potrebno do konca, predvsem pa se želimo vrniti na tirnice, na katerih smo bile pred začetkom drugega dela. Zadnji dve tekmi v modri skupini nista 'nebodigatreba' tekmi, temveč gre za dva pomembna obračuna do katerih je potrebno pristopiti optimalno in dvigniti nivo forme pred odločilnimi boji," v en glas poudarjajo Gorenjke, ki so v drugem delu sezone nekoliko padle v formi, kar želijo do končnice popraviti.

Čeprav nekoliko v senci boja za tretje oz. četrto mesto v modri skupini, pa bo sobotni večer postregel še z odgovorom na vprašanje, katera bo zadnja ekipa, ki se bo uvrstila v končnico. V zeleni skupini, kjer nastopajo štiri ekipe je zmagovalec znana že dva kroga, Hit Nova Gorica, za zadnjo prosto vstopnico za 'play off' pa se potegujejo odbojkarice Formis Bella iz Frama in Vital iz Ljubljane. Po petih krogih sta ekipi točkovno povsem izenačeni, zato bosta jutrišnji gostovanji (Vital gostuje v Grosupljem, Formis pa v Novi Gorici, op. a.) za obe moštvi pravzaprav tekmi sezone. Ob tem velja morda zapisati, da je prav nenavadno, da se tako pomembni tekmi ne začenjata ob istem času, kakor je mogoče razbrati na spletni strani odbojkarske zveze. Kakorkoli že sobotni večer v ženski odbojkarski ligi, v modri in zeleni skupini, prinaša številne razburljive trenutke in morda bodo že jutri znani tudi vsi četrtfinalni pari.

Ne spreglejte