Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2024,
6.30

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Martin Zdauc Anže Petrič balinanje

Petek, 10. 5. 2024, 6.30

1 teden, 3 dni

SP v balinanju (2. dan)

Slovenci do prvih kolajn na SP v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anže Petrič | Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju | Foto Balinarska zveza Slovenije

Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju

Foto: Balinarska zveza Slovenije

Drugi dan svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu si je slovenska izbrana vrsta zagotovila najmanj dve medalji. Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju, Zdauc pa je do mesta na zmagovalnem odru prišel še v hitrostnem zbijanju.

Tadeja Petrič
Sportal Balinarji odlično odprli svetovno prvenstvo

Slovenija ostaja v igri za odličja tudi v igrah dvojic in posamezno, mešanem krogu ter natančnem zbijanju, medtem ko je naveza Tadeja Petrič/Anže Petrič v mešanem štafetnem zbijanju osvojila končno peto mesto.

Slovenska balinarska reprezentanca suvereno koraka proti novemu velikemu uspehu na največjih tekmovanjih. Že popoldne je bilo jasno, da se šestčlanska zasedba domov ne bo vrnila praznih rok. Najprej sta se med polfinaliste in s tem dobitnike medalj v štafetnem zbijanju z zmago proti monaški navezi Jeremy Banchet/Andy Garcia z 52:48 prebila Anže Petrič in Zdauc, ki se bosta v petek dopoldne za mesto v finalu merila proti Hrvatoma Darijanu Živoliću in Marinu Miličeviću.

Zdauc ugnal Avstralca slovenskih korenin

Martin Zdauc | Foto: BZS Foto: BZS Nekaj ur pozneje je svoje delo v četrtfinalu hitrostnega zbijanja suvereno opravil Martin Zdauc, ki je Avstralca slovenskih korenin Daniela Samso ugnal z 48:44.

Mesto v četrtfinalu sta si v mešanem krogu z zmago z 22:17 proti Italijanoma Valentini Basei in Ivanu Soligonu zagotovila Tadeja Petrič in Marko Švara, identičen uspeh pa sta si s slavjem z 10:0 v drugem krogu igre dvojic proti Švicarjema Stephanu Capraroju in Robertu Fofanaju zagotovila Marko Švara in Tadej Premru.

Med osmerico najboljših se je v igri posamezno prebil Jure Kozjek s suverenima zmagama proti Srbu Srđanu Butorcu z 11:3 in Alžircu Yasinu Gobinu s 13:0, v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja pa je Kozjek s 23 točkami zabeležil drugi rezultat.

Brez odličja sta ostala Tadeja in Anže Petrič v mešanem štafetnem zbijanju, saj sta v četrtfinalu šele po enominutnem podaljšku morala priznati premoč Hrvatoma Rii Vojković in Marinu Mileviću, tako da sta svetovno prvenstvo zaključila na petem mestu.

V petek bo večina četrtfinalnih in polfinalnih dvobojev v vseh sedmih disciplinah, medtem ko bo sobota namenjena finalnim obračunom.

Tadeja Petrič
Sportal Slovenska odprava na SP v boj za odličja v vseh sedmih disciplinah
Ne spreglejte