Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 20.06

8 let

ACH iz Pliberka brez izgubljenega niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleya so na svoji drugi pripravljani tekmi s 4:0 premagali avstrijskega podprvaka, ekipo Posojilnica Dob. Najučinkovitejši pri Ljubljančanih je bil Jan Klobučar.

Prijateljska tekma, odigrana v lani odprti Juffa Areni v Pliberku, je bila že od samega začetka izjemno izenečena. Gostujoči trener Luka Slabe je v začetno postavo tokrat uvrstil Sidibeja, Klobučarja, Petrovića, Jablonskega, Rašića, Morena in Fabjana. V pripravljenosti pa so bili Komel in Ropret ter Lewis, tokrat v vlogi drugega libera. Srečanje so nedvomno bolje začeli domačini, in tudi vodili, in sicer vse do drugega tehničnega odmora, ki je pri rezultatu 16:15 pripadel odbojkarjem ACH Volleya. Po tem so slovenski državni prvaki stopili na plin in naredili zalogo štirih točk, ki jo gostitelji do konca srečanja niso mogli izničiti, tako da je prvi niz suvereno pripadel odbojkarjem ACH Volleya.

Tudi v drugem nizu so imeli odbojkarji Doba ves čas pobudo, gosti iz Slovenije so rezultat izenačili šele na petnajsti točki. In tudi v nadaljevanju niza je v bistvu šlo zelo na tesno, saj je bil dvoboj nenehno izenačen. Do 23 točke pa so prvi prišli gosti in to prednost tudi obdržali do konca niza. V tretjem nizu se je ponovila zgodba iz uvodnih dveh, s to razliko, da so gosti dovolili domačinom ohranjati primat, čeprav zgolj ene točke prednosti in to le do prvega tehničnega odmora, ki je pripadel odbojkarjem Doba. Na 12 točki je na to prišlo do izenačenja in prevzemanja pobude s strani ACH Volleya, ki je pri svoji 21 točki na to imel prednost petih točk. Ta prednost se je do konca niza sicer počasi topila, ker so odbojkarji Aich Dob še vedno "grizli", a vendarle ne dovolj, da bi goste iz Slovenije s čemer koli presenetili. Tako se je tudi tretji niz končal z zmago ACH Volleya, ki je gostiteljem v tem nizu dovolil vknjižiti le 22 točk. Zadnji, četrti niz, ki se je igral po dogovoru obeh trenerjev pa je kazal na presenečenje, saj so gosti popustili in so domačini na drugem tehničnem odmoru že vodili za šest točk prednosti. V nadaljevanju pa se je ta prednost vendarle začela topiti. Na 24 točki je na to prišlo do odločilnega izenačenja, saj odbojkarji Aich Doba niso izkoristili prve zaključne žoge. Zato pa so jo izkoristili gosti iz Ljubljane in niz zaključili z rezultatom 26:24, ter se vrnili domov s polnim izkupičkom v tej prijateljski trening-tekmi.

Ljubljančani še vedno ne igrajo v polni postavi. Po reprezentančnih akcijah se jim bodo pridružili še trije igralci, Andrej Flajs, Matej Vidič in Srb Uroš Kovačević.

Slabe: Čaka nas še veliko dela

''Začetek tekme ni bil po naših željah, delovali smo nekoliko prestrašeno in čeprav smo niz dobili, smo se nekoliko sprostili šele v nadaljevanju. V tretjem so fantje postajali utrujeni, kar je na to bilo vidno zlasti v četrtem nizu, ko so domačini povedli s precejšnjo razliko. Toda, v tistih trenutkih smo vendarle pokazali tudi karakter in v sami končnici niza prevzeli vodstvo ter zmagali niz in celotno srečanje. Ves čas te trening tekme smo preizkušali različne kombinacije in so tudi vsi igralci dobili priložnost. Brez zamenjave je ostal le Mory na korektorskem položaju, saj le Šket ni igral. Seveda nas čaka še veliko dela, tokrat so denimo bili gosti boljši na sprejemu, mi pa na servisu. Imeli smo učinkovit napad, izkazali so se tako Komel kot Klobučar in Jablonsky, tudi blokerja sta zabeležila dobro statistiko. Vsekakor so tovrstne tekme dobrodošle, saj nam precej natančno pokažejo v katero smer moramo graditi našo igro v prihodnje,'' je po tekmi povedal Luka Slabe, trener ACH Volleyja.

Ne spreglejte