Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
21.52

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

Oslo diamantna liga Kristjan Čeh Kristjan Čeh

Četrtek, 1. 7. 2021, 21.52

1 leto, 3 mesece

diamantna liga, Oslo

Čeh izjemen na diamantni ligi: Le zadnja serija je bila čudna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Kristjan Čeh | Kristjan Čeh je s 66,68 metri osvojil drugo mesto na Diramantni ligi v Oslu. | Foto Guliverimage

Kristjan Čeh je s 66,68 metri osvojil drugo mesto na Diramantni ligi v Oslu.

Foto: Guliverimage

Kristjan Čeh je na diamantni atletski ligi v Oslu, kjer je bil edini slovenski predstavnik, osvojil drugo mesto v metu diska. Največ je vrgel 66,68 m. Zmagal je svetovni prvak iz Dohe 2019 Šved Daniel Stahl (68,65 m).

"Razen na samem začetku sem bil ves čas na drugem mestu, zato sem tudi po današnjem nastopu zelo zadovoljen. Malo sem imel težke noge v uvodnih poskusih, nisem imel prave energije, nato pa sem se zbudil, počasi je šlo vse bolje. Res je sicer, da nisem vrgel ponovno 70 m, ampak tudi prek 66 m je izvrstno. Mogoče sem imel še malo posledice po prejšnji tekmi, ko sem vrgel dvakrat prek 70 m, ter tudi zaradi številnih potovanj v zadnjem času. Ampak nič ne de, v nedeljo je nova tekma pred nami," je bil zadovoljen Čeh.

Tretji je bil Avstrijec Lukas Weisshaidinger (65,67 m), bronast na SP v Dohi in leto prej tretji tudi na EP v Berlinu. Četrto mesto je zasedel aktualni evropski in nekdanji svetovni prvak (2017) iz Litve Andrius Gudžius (65,57 m).

Peti je bil Šved Simon Pettersson (64,62 m), četrti na EP leta 2018, šesti pa Jamajčan Fedrick Dacres, svetovni podprvak (62,60 m). Na zadnjih dveh mestih sta bil Romun Alin Alexandru Firfirica (61,67 m), četrti lani na SP v Dohi, ter Norvežan Ola Stunes Isene (60,80 m).

Čeh je bil po prvi seriji tretji s 63,48 m, pred njim sta bila Stahl (67,26) in Gudžius (65,57). Čeh je v drugi seriji ostal brez izida, prehitel pa ga je še Pettersson (64,82 m). S 55,01 m se je Čeh po tretji seriji prebil na drugo mesto, ostali pri vrhu pa svojih izidov niso popravili.

Stahl edini iz širšega svetovnega vrha, ki ga Čeh še ni premagal

Weisshaidinger se je v četrti seriji s 65,67 pomaknil na tretje meto, Čeh je odgovoril s 66,58 m. V predzadnji seriji so Gudžius, Pettersson in Weisshaidinger ostali brez izida. Čeh je vrgel 66,25 m, Stahl pa je povečal vodstvo s 68,65 m. Zadnje tri poskuse je imela le prva trojica, vrstni red pa je ostal po njih nespremenjen.

Weisshaidinger je vrgel 61,03 m, Čeh 65,71 m, prav toliko pa so namerili Stahlu. Ta pa je imel boljšo najdaljšo daljavo in tako ostaja edini iz širšega svetovnega vrha, ki ga doslej Čeh še ni premagal. Imata pa Stahl in Čeh še vedno v lasti najboljša izida sezone na svetu.

"Le zadnja serija je bila čudna"

"Zelo dobro je bilo vzdušje, le zadnja serija je bila čudna. Nenavadno je, da smo imeli le najboljši trije mete, zmaga tisti, ki v tej zadnji seriji vrže največ, brez veze je to. Prej lahko kdo vrže svetovni rekord, pa je potem lahko tretji ... Kar se mene tiče, pa je tokrat zadnja serija ni spremenila vrstnega reda. Sam si nisem zapomnil daljave svojega zadnjega meta, potem pa mi je Daniel Stahl rekel, da je vrgel isto daljavo kot jaz. A je zmagal, ker je bil res boljši," je dodal Čeh.

Naslednji diamantni miting bo že v nedelji v Stockholmu, ponovno bo v krogu za disk tudi Čeh.

Warholm izboljšal 29 let star svetovni rekord

Norvežan Karsten Warholm je postavil nov svetovni rekord v teku na 400 metrov z ovirami. S časom 46,70 je evropski prvak izboljšal prejšnjo rekordno znamko Američana Kevina Younga, ki je 1992 v New Yorku štoparico ustavil pri 46,78.

Preberite še:

Maja Mihalinec
Sportal Mass vodi po prvem dnevu atletskega pokala v Velenju
Ne spreglejte