Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2008,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2008, 14.57

6 let, 7 mesecev

Navodila, pravila in pogoji glasovanja za Pregled leta 2008

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Planet 9, d.o.o., prek mobilnega (WAP) portala Planet ter spletnega (WEB) portala Siol organizira naslednja glasovanja:

- Glasovanje za osebnost leta v Sloveniji, - Glasovanje za osebnost leta v svetu - Glasovanje za dogodek leta iz črne kronike - Glasovanje za zanimivost leta - Glasovanje za športno ime leta - Glasovanje za dogodek/osebnost iz sveta estrade - Glasovanje za dogodek/osebnost iz sveta glasbe - Glasovanja za: naj igre, naj originalne melodije, naj ozadja - Glasovanje za punco izmojega kraja

Svoje glasove lahko oddate na mobilnem (WAP) portalu Planet v sklopu Planet/Aktualno/Pregled 2008 ter, na spletnem (WEB) portalu Siol.net v sklopu Pregled leta 2008 in sicer v času od 1.12.2008 do 31.12. 2008.

Na portalu Planet bodo v sklopu Planet/Aktualno/Pregled 2008 in na portalu Siol.net v sklopu Pregled leta 2008 od 1.12.2008 do 31.12. 2008 objavljene tudi vse informacije o dogodkih in osebnostih, ki so najbolj zaznamovale leto 2008.

Z namenom promocije sklopa Pregled leta 2008 in glasovanja za naj dogodke in osebnosti leta 2008 organizira Planet 9, d.o.o, nagradno igro Glasovanje za Pregled leta 2008. S temi pravili in pogoji sodelovanja v glasovanju Planet 9, d.o.o., določa tudi pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

1. Definicije

Ponudnik poti je operater elektronskega komunikacijskega omrežja preko katerega poteka dostop do nagradnega glasovanja. Uporabnik storitve ponudnika poti uporablja v skladu s pravili in pogoji ponudnika poti. Ponudnik poti zagotavlja pot za prenos podatkov in ni odgovoren za delovanje, organizacijo in izvajanje nagradnega glasovanja. Organizator ni odgovoren za delovanje storitev ponudnika poti.

Portal Planet, Portal www.siol.net sta medija dostopna preko svetovnega spleta in/ali mobilnih omrežij in v lasti njunih izdajateljev – MOBITEL, d.d. in TELEKOM SLOVENIJE d.d. Izdajatelja organizatorju le omogočata prostor za objavo njegovih vsebin in ne prevzemata kakršnekoli odgovornosti za delovanje, organizacijo in izvajanje nagradnega glasovanja.

Organizator nagradnega glasovanja je Planet 9, d.o.o., Vojkova 78, 1000 Ljubljana, ki tudi prispeva nagrado.

Uporabnik storitve je lahko vsaka fizična ali pravna oseba, ki razpolaga z ustreznim mobilnim aparatom in ustrezno SIM-kartico − ta je lahko Mobitelova ali Debitelova naročniška kartica ali pa Mobitelova predplačniška kartica − ter se s sodelovanjem v glasovanju strinja s tem, da se njegova telefonska številka posreduje organizatorju glasovanja za namen te storitve. Če uporabnik mobilnega aparata ni naročnik oziroma Mobiuporabnik, s sodelovanjem v glasovanju izjavlja, da ima dovoljenje naročnika oziroma Mobiuporabnika za sodelovanje v glasovanju in nagradni igri. Uporabnik storitve je lahko vsaka fizična ali pravna oseba, ki lahko dostopa do spletnega naslova http://www.siol.net, ter se s sodelovanjem v glasovanju strinja s tem, da se njegovo ime, priimek, naslov in e-naslov posredujeta organizatorju glasovanja.

2. Pravila, pogoji in cene

V nagradno žrebanje na portalu Planet se uvrsti vsaka telefonska številka uporabnika, ki izmed vseh predlogov glasuje vsaj enkrat za vsaj enega od predlogov. V nagradno žrebanje na portalu Siol se uvrsti vsak uporabnik, ki izmed vseh predlogov glasuje vsaj enkrat za vsaj enega od predlogov ter zraven pripiše naslednje podatke: ime, priimek, kraj, telefonsko št. ter e-mail naslov. Uporabnik lahko z iste telefonske številke ali IP naslova glasuje večkrat, vendar v 1-minutnem razmaku.

Za sodelovanje v tem glasovanju ni starostnih omejitev.

Glasujoči se z oddajo glasu strinjajo s sodelovanjem v glasovanju in nagradni igri pod pogoji, navedenimi v teh pravilih in pogojih.

3. Nagradna igra

V nagradni igri bodo sodelovali vsi uporabniki, ki bodo prek mobilnega (WAP) portala Planet ter spletnega portala siol.net v sklopu storitve glasovanja za Pregled leta 2008 veljavno oddali najmanj en glas.

V nagradni igri (čeprav lahko glasujejo) ni dovoljeno sodelovati zaposlenim v podjetjih Planet 9, d.o.o., Mobitel, d.d. ter Telekoma Slovenije, d.d. ter njihovim ožjim družinskim članom, uporabnikom družinskih bonusov zaposlenih na Planetu 9, d.o.o., in Mobitelu, d.d., Telekoma Slovenije, d.d. in drugim osebam, ki so vključene v organizacijo glasovanja.

Žrebanje in nagrada Za izvedbo nagradne igre in nadzor nad njenim potekom ter žrebanje nagrajenca skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja. Žrebanje nagrajenca bo 5.1.2009 ob 9. uri na naslovu Vojkova 78, 1000 Ljubljana.

Komisija bo izmed vseh veljavno oddanih glasov izžrebala skupaj sedemnajst (17) nagrajencev. Od tega bo komisija izžrebala deset (10) nagrajencev, ki so sodelovalina mobilnem portalu Planet in sedem (7) nagrajencev, ki so sodelovali na spletnem portalu www.siol.net. Vsak od nagrajencev prejme nagradni paket, ki vsebuje: šal, kapo, majico, strgalo za led, trak za smuči.

V žrebanju sodelujejo vsi veljavno oddani glasovi. Beležijo se s pomočjo računalniškega sistema oziroma so v njem shranjeni. Nagrajenec bo izžreban tako, da bo komisija najprej ugotovila število prejetih glasov. Vse sodelujoče v glasovanju bo komisija umestila v 2 bobna (v enem bobnu bodo sodelujoči preko mobilnega portala Planet, v drugem bobnu pa udeleženci preko spletnega portala siol.net) . Iz prvega bobna bo komisija izžrebala 10 nagrajencev iz drugega bobna pa 7 nagrajencev. Iz bobna sodelujočih preko mobilnega portala Planet bodo nagrajenci izžrebani na podlagi telefonska številke, prek katere je uporabnik sodeloval v glasovanju (oddal glas), iz bobna sodelujočih preko portala Siol pa se izžreba e-mail naslov, ime in priimek, ter naslov, ki ga je sodelujoči vpisal v vnosno okno.

O žrebanju se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju žrebanja; navzočih osebah; poteku žrebanja; izžrebani telefonski številki, imenu, priimku, kraju ter e-naslovu ter uri zaključka žrebanja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. Žrebanje je dokončno. Izžrebani nagrajenec bo o nagradi obveščen tako, da bo na telefonsko številko GSM/UMTS, s katere je oddal svoj glas (preko portala Planet) oz. na e-mail naslov (preko portala Siol) prejel SMS-sporočilo/klic oz. e-pošto, naj pokliče telefonsko številko, navedeno v SMS-sporočilu oz. e-mail naslovu, kjer bo dobil nadaljnje informacije o tem, kje in kako prevzeti nagrado. Nagrajenec se mora na SMS oz. e-mail sporočilo odzvati v roku, navedenem v SMS oz. e-mail sporočilu. V primeru, da se v tem roku ne javi, izgubi pravico do nagrade in nagrada zapade.

Nagrajenec se strinja s tem, da se njegovo ime in priimek objavita na portalu Planet ter spletnem portalu Siol.

Prevzem nagrade Darila, prejeta v nagradnih igrah, so predmet obdavčitve v skladu z določili Zakona o dohodnini (drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Za prevzem nagrade mora nagrajenec predložiti: - osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in - davčno številko - ter navesti davčni urad. Morebitno akontacijo dohodnine v zvezi z nagrado bo odvedel organizator glasovanja in nagradne igre. Če je nagrajenec glasoval prek GSM-/UMTS-številke, za katero sam ni plačnik stroškov glasovanja, pa mora predložiti pisno soglasje plačnika za udeležbo v nagradni igri in za prevzem nagrade (če je naročnik pravna oseba, potrdilo izda zakoniti zastopnik pravne osebe). Če je nagrajenec Mobiuporabnik, mora ob prevzemu nagrade predložiti Mobicertifikat. Za mladoletne uporabnike nagrado prevzamejo njihovi zakoniti zastopniki. Organizator glasovanja in nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če: - se pojavi dvom o istovetnosti podatkov, - se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre oziroma glasovanja. Če nagrajenec v 30 dneh po žrebanju nagrade ne prevzame nagrade, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnegakoli drugega ali drugačnega nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, niti je ni mogoče prenesti na drugo osebo.

Ostalo Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagradno igro in niso urejena s temi navodili, daje ustrezna tolmačenja komisija. Vse odločitve komisije so dokončne in nanje ni mogoča pritožba.

Organizator glasovanja in nagradne igre hrani dokumentacijo v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre na naslednji način: - vse elektronsko zabeležene klice oz. podatke o telefonski številki na ustrezen način hrani še najmanj dva meseca po izvršitvi nagradnega žrebanja, to je do 5.3.2009. - Ime nagrajenca ne bo uporabljeno v nikakršne druge namene. Po poteku zgoraj navedenih rokov organizator podatke v elektronski obliki ustrezno trajno izbriše.

4. Ostalo

Organizator glasovanja in nagradne igre se obvezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih bo uporabljal izključno za potrebe storitve. Osebne podatke uporabnikov bo varoval v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

5. Odgovornost in reklamacije

Organizator glasovanja in nagradne igre ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi jo utrpel glasovalec, do katere bi prišlo zaradi tehničnih težav pri operaterju omrežja ali na omrežjih pogodbenih partnerjev organizatorja oziroma zaradi napak pri internetnih povezavah. Organizator glasovanja in nagradne igre in ponudnik poti nista odgovorna za nepravilno delovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe in neznanja uporabnika.

Vsem sodelujočim v nagradni igri sta zagotovljeni podpora in pomoč na elektronskem naslovu info@planet.si ter na telefonski številki 01/4728511.

Uporabniki Mobitel GSM/UMTS lahko za vprašanja, povezana s sodelovanjem v nagradni igri prek mobilnih telefonov, pokličejo (brezplačno iz omrežja Mobitel GSM/UMTS): Pomoč naročnikom: 031 700 700 041 700 700 051 700 700

Pomoč Mobiuporabnikom: 121

6. Končne določbe

Organizator glasovanja in nagradne igre lahko spreminja pogoje sodelovanja v glasovanju in nagradni igri. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi pravil. Ta pravila veljajo od dneva sprejetja dalje. V času trajanja glasovanja in nagradne igre so pravila na vpogled udeležencem na http://planet.mobitel.si.

Ne spreglejte